Животът е твърде кратък!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Тенденции

Обичате ли да прекарвате лежерните следобеди с пуканки и любимия си сериал по телевизията? А с бира, чипс и поредния футболен мач?

Да? Значи имаме лоша новина за вас – по-добре излезте и се разходете или пък поритайте топка, защото стоенето пред малкия екран е чудесен начин да съкратите живота си.

Статистиката е стряскаща, но щом учените от Харвард са казали, кои сме ние, че да им противоречим. Те са установили, че всеки два часа, прекарани в гледане на телевизия, не само правят живота по-кратък, но и увеличават риска от сериозни заболявания.

В цифри това звучи така – вероятността от диабет нараства с 20% риска от диабет, тази от сърдечни заболявания с 15%, а възможността да гушнем букета по-рано от предвиденото се увеличава с 13%. Специалистите обясняват тези данни с факта, че честото стоене пред малкия екран е предпоставка за по-заседнал начин на живот и по-нездравословно хранене.

Ние обаче решихме да погледнем от положителната страна на нещата и да си извлечем позитивна поука. Тази статистика ни накара да си спомним нещо много важно.

Така или иначе животът е твърде кратък, за да не му се наслаждаваме - всеки ден, всеки миг, всяка секунда!
 


 

Коментари към "Животът е твърде кратък! ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg