Жените бягат от кухнята!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Силиконки

В миналото жената може и да е била повелителка на кухнята, но днес? Днес нещата стоят съвсем различно! Съвременните дами изобщо не се спогаждат с тази част на дома си.


Според изследване на британски учени в наши дни представителките на нежния пол не искат и не могат да се научат на кулинарното изкуство. Повечето жени не могат да готвят не само сложни ястия, но и едни от най-простите.


Както се оказва, средностатистическата лондончанка не може да забърка повече от 7 манджи! Освен това половината от анкетираните дами споделили, че техните съпрузи се справят по-добре в кухнята и често честта да приготвят обяда или вечерята се пада именно на тях.


А иначе всяка 20-та жена прибягва към малки кулинарни трикове – в превод полуготовите храни! Като се замислим положението в България не е много по-различно. Да сте виждали скоро жена с точилка? Обаче, домашно изпечени (за 15 минути) банички сигурно сте си хапвали, нали?


За всяка 6 дама от запитаните пък приготвянето на торта или сладкиш е като задача от висшата математика с повишена трудност. Печеното също спада към дейностите с етикет „Мисията невъзможна”. Но това не е нищо като се има предвид, че всяка 20-та мацка никога през живота си не е сварила дори и едно яйце!


Според автора на изследването жените бягат от кухнята, защото в днешно време са силно погълнати от работата си. Прибирайки се вкъщи те просто нямат сили и желание да майсторят кулинарни шедьоври.
 


 

Коментари към "Жените бягат от кухнята! ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg