Еха, с музика можело да се отслабва!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети

Знаехме, че с музика лесно можем да си оправим настроението, но че можем и да отслабнем и то, без да танцуваме, това вече е новина! Много, ама много обичаме такива новини – хем полезна, хем лесна за изпълнение, хем ще те направи по-красива! Супер, нали?

За какво точно става дума? Ами оказва се, че ако докато си хапваме, си пуснем да слушаме релаксираща мелодия, можем да приемем с 40% по-малко храна.

И това правило важи особено много за обяда през обедната почивка. По време на работа човек обикновено е подложен на по-голямо напрежение – забързаният ритъм, какво казал или не казал шефът, мисли от типа: „О, Боже, вече е обяд, а имам още 100 задачи”... Всичко това ни кара да поглъщаме храната по-бързо и на по-големи хапки, които дори не сдъвкваме както трябва. Това автоматично означава, че си хапваме повече, отколкото ни е нужно.

И ето тук идва ролята на музиката. Тя действа успокояващо на централната нервна система и премахва напрежението, стреса и негативните емоции. А от там и най-големият бонус – наслаждаваме се на храната и ядем толкова, колкото ни се яде, че дори и по-малко. В това е убеден д-р Норман Розентал – професор по психиатрия в Университета Джорджтаун, Вашинктон.

Ние определено ще изпробваме тази диета още днес, а вие?
 


 

Коментари към "Еха, с музика можело да се отслабва! ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg