Ето защо трябва да сме горди, че сме българи!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано

Сигурно за никой от вас не е новина, че българското кисело мляко от десетилетия е страшно популярно в Япония. Компанията Мейджи вече 40 години го предлага на тамошния пазар, като всеки ден 800 тона кисело мляко се позиционират по щандовете на магазините на далечния остров.

"Това е много здравословен продукт и е много приятен за консумация. В Япония хората консумират киселото мляко ежедневно. У нас когато кажем думата България, всички я свързват на първо място с киселото мляко. Продуктът, който продаваме, се нарича Мейджи българско кисело мляко или български йогурт и той държи най-голям дял в този сегмент на пазара", казва Янака, представител на компанията Мейджи, пред БНТ.

Освен в Япония обаче, истинското българско кисело мляко, завещано ни от нашите деди, вече е факт и в Тайланд, а съвсем скоро ще се прослави и в Сингапур, Китай и САЩ.

 

Бяхме очаровани, когато видяхме и фен страницата във Facebook!


 

Най-после красива реклама на България, която ни кара да се чувстваме горди! Хубаво е да знаем, че за света ние не сме само евтино място, където мирише на тоалетна и пият боза. Не сме онази държавица, където жените са лесни, алкохолът и наркотиците са достъпни за всички, а закони няма, както бяхме представени във филма на ББС. За някои кътчета по света ние сме държавата, която е дала една от най-полезните и вкусни храни. И това нито японците, нито тайландците ни го отричат. Напротив! Докато Гърция препродава нашето сирене на други държави за свое, в Япония и Тайланд ни казват „Браво!“.

 

Може би някои ще кажат, че за пореден път чужди народи печелят пари на наш гръб, но тук въпросът е съвсем друг – някой прави страхотна реклама на България, но уви, тя отново не е българска! И може би по-добре!


 

Коментари към "Ето защо трябва да сме горди, че сме българи!":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg