Детоксикация на тялото. Как? (част 2)

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Хранене

След като в първата част на материала, посветен на детоксикацията на организма, разбрахте, че зеленчуковите сокове са едни от най-полезните в това отношение, ето и на кои зеленчуци е най-добре да наблегнете…

Моркови

Сокът от тях осигурява органична сяра, спомагаща за прочистването на тъканите. Той е и чудесен източник на калций и магнезий и има мощен антиоксидантен ефект!

Цвекло

Този сок подхранва червените кръвни телца и засилва способността им да пренасят кислород. Освен това той прочиства и черния дроб, а при жените спомага и за регулирането на менструалния цикъл.

Целина

Тя е изключително богата на магнезий, който е необходим за производството на специални ензими, подпомагащи успешната детоксикация. Освен това тя е източник и на органичен натриев хлорид, който има прочистващи свойства.

Магданоз

Той подпомага функцията на бъбреците и пикочния мехур. Освен това намалява възпаленията на пикочно-половата система, а също и детоксикира черния дроб. Магданозът е богат на органичен калий и магнезий и благодарение на това пречиства и кръвта.

Зеле

То е богато на антиоксиданти и подпомага функцията на черния дроб. Освен това то неутрализира някои от вредните въздействия на цигарения дим.

Чесън

Един от най-силните унищожители на вредните бактерии, чревните паразити и вирусите в тялото. Освен това спомага за добрата профилактика на артериите и има противоракови и антиоксидантни свойства, които работят за детоксикацията на организма.

А ето и няколко полезни плодове с доказано детоксикиращо действие…

Ябълки

Всеизвестен факт е, че те са богати на пектин, а той се свързва с холестерола и тежките метали в организма. Ето защо ябълките спомагат за премахването и разграждането на токсините в червата.

Авокадо

То също спомага за намаляването на холестерола и блокира токсините, а освен това блокира около 30 канцерогенни вещества. Авокадото е източник и на L-цистеин – субстанция, която предпазва тялото от вредното влияние на замърсителите, химикалите, радиацията, алкохола и цигарения дим.

Боровинки

В тях се съдържа естествен аспирин, а освен това възпрепятстват развитието на бактериите в пикочните пътища и така предотвратяват инфекции.

Грейпфрут

В червеният грейпфрут също се съдържа пектин, който се свързва с холестерола и прочиства кръвта. Този плод е и отличен детоксикатор на червата. 


 

Коментари към "Детоксикация на тялото. Как? (част 2)":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg