Да си родител…

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано

Щастието да си родител е нещо, за което думите са все недостатъчни… За да се опише колко прекрасно чувство и любима отговорност е!

Разбира се, че пътят в съвместния живот на децата и родителите не се чете само по усмихнатите лица, надничащи от семейните албуми със снимки. Много повече е, има и по-усмихнати, и, по-тъжни, и, по-ядосани, незаменими моменти…

Да си припомним какво казват и някои известни личности за децата, за това да си родител…!

„Не можем да подготвим бъдещето за децата ни, но можем да приготвим децата ни за бъдещето"

Франклин Рузвелт

„Ако отгледаш децата си така, че те да са уверени, че могат да постигнат всяка цел, с която се заемат, значи си успял като родител и си дал на децата си най-голямата благословия"

Браян Трейси

„В малкия свят, в който съществуват децата, който какъвто и да е ги израства, няма нищо по-добре възприето и по-добре почувствано, от несправедливостта.”

Чарлз Дикенс

„Не само децата растат. И родителите растат. Така, както ние гледаме какво правят децата ни с живота си, те гледат какво ние правим с нашия. Не мога да кажа на децата си „протегнете ръцете си към звездите". Това, което мога е да им покажа как аз се протягам"

Джойс Мейнард

„Нищо не те прави по-безстрашен от това да имаш дете. Защото и най-големите страхове, които имаме преди това, като да не ни харесват някои хора, ще бледнеят пред тревогите ни да не се случи нещо на децата ни"

Ариана Хъфингтън

„Пусках го бавно, пръст по пръст, докато, без да се усети, той започна да ходи без моя помощ. И тогава си помислих – може би това е да си родител – да научиш детето ти да живее без теб!“

„Ако искате децата ви да бъдат интелигентни, четете им приказки. Ако искате да бъдат по-интелигентни, четете им повече приказки”

Алберт Айнщайн

„Децата трябва да бъдат учени как да мислят, не какво да мислят”

Маргаред Мийд
 


 

Коментари към "Да си родител…":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg