Да си жена не е обидно, хора!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Любопитно

Имам приятелка, която скоро стана мениджър продажби в просперираща компания. Събрахме се да отпразнуваме новата работа. Разказа ми за финалното интервю. То било общо, т. е. едновременно с тримата най-добри кандидати. Поставяли ги в ситуации, дискутирали решенията и мотивите си. Най-интересното е, че, когато влязла в залата,там имало само мъже. Изгледали я недоверчиво. И конкурентите, и журито..

А приятелката ми е една слабичка, крехка и – руса. „Не се ли притесни?” – попитах я. „Напротив, най-обичам да ме подценяват” - с едно хитро пламъче в очите ми отговори тя. Ами права е! Често се случва, особено на жените, да бъдат неправилно оценени по външния вид. Много находчиво е да обърнеш това в твоя полза.

Когато някой те подцени, подсъзнателно се отпуска и не дава всичко от себе си, а в една конкурентна среда това определено е добре за теб. Дори в ежедневието. Така получаваш възможност да натриеш нечий нос, показвайки, че си способна и достойна за уважение. И онова сладко чувство на победа, гледайки невярващите очи…

Бързам да подчертая – не казвам, че трябва да те подценяват постоянно. Особено близки и приятели. Става дума за онези ситуации, когато се налага да мериш сили с „другия играч”. Да си жена си има предимства. Това е едно от тях. И за тези, които все още мислят, че мястото ни е до печката, молете се да не ни видите в действие.

Даже, като се замисля как може още да има мъже, които ни подценяват? Определено се изискват много умения и способности, за да успяваме да се грижим за външния вид, за реда вкъщи и същевременно да се развиваме професионално… Звучи им лесно? Нека опитат само един ден… Не твърдя, че сме най-добри във всичко. Само че, когато става дума за съревнование, трябва да бъде личност срещу личност. Не личност срещу жена…

В крайна сметка, проблемът си е на недоверчивия. Ние си знаем какво и колко можем… и не спираме да се учим. Дори фактът, че превръщаме недостатъка в предимство, говори достатъчно. Грешка е да ни приемат „по подразбиране”. Подценявани или не, дайте ни поле за изява… и само гледайте!


 

Коментари към "Да си жена не е обидно, хора! ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg