Да излъчваш щастие!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Сама вкъщи

„Господи, колко си красива днес?!”, „Изглеждаш по-хубава от всякога!”, „Днес направо сияеш!”… Не, не нямам намерение да се фукам. В този ден всъщност си изглеждах съвсем нормално, просто излъчвах. Излъчвах щастие!

За пръв път в живота си осъзнавах колко е важно здравето! Мечтаем за толкова много неща – материални придобивки, кариера, любов… Но много често не се и замисляме, че ако нямаме здраве, тогава нищо друго няма значение.

Клише е, да! От онези клишета, които възрастните хора много обичат да повтарят. Но е самата истина. Просто много от нас, младите, още на сме го осмислили. Отваряме късметчето си от кафето, което сме си поръчали, пада ни се „Здраве” и ние сме разочаровани… Защото го приемаме за даденост.

Аз бях такава, до момента, в който не разбрах, че съм живяла с човек, страдащ от неизлечима болест. Болест, с която е имало реален шанс да ме зарази. Този човек не е сметнал за необходимо да ме предупреди. Разбрах истината от трето лице. И изведнъж светът ми стана черен.

Дори не се уплаших от смъртта. Уплаших се от живота с такъв товар – от самотата, от отритването, от страха да не го предадеш на друг… Мога да разбера защо не ми е казал, но…

Направих си изследване, веднага, и след това трябваше да чакам. Един ден. Най-кошмарният в живота ми! В този ден преосмислих кое всъщност е ценното в живота. Той може да ти даде всичко, стига да ти да поискаш да го получиш. Но когато нямаш едно нещо – здравето, тогава всичко губи смисъл и бъдещето е празно.

На следващия ден си взех резултатите. Присъдата? Ще живея! Нормално! Светът отново стана цветен, бъдещето – изпълнено с мечти и надежди, хората около мен - по-добри.

Наистина съм голям щастливец – разбрах един от най-важните уроци по по-лесния начин. Какво правя, когато ми се падне късметче„Здраве” с кафето ли? Усмихвам се, излъчвам щастие. 


 

Коментари към "Да излъчваш щастие! ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg