Какво са студените зимни вечери без чаша греяно вино? Със сигурност атмосферата няма да е същата, нали? Затова запретвайте ръкавите и сгрейте своето и настроението на своите близки и приятели с тази рецепта за глювайн с плодове и подправки!
Необходими продукти:
1 бутилка полусладко червено вино
50-100 г захар
1 ябълка
3 мандарини
кора от един портокал
пръчка канела
цветчета карамфил
2 см джинджифил
Начин на приготвяне:
Виното се изсипва в тенджера заедно със захарта.
Прибавят се измитата и нарязана ябълка, почистените и разделени на резени мандарини, както и останалите подправки.
Виното се нагрява на слаб огън и се довежда до кипване, но без да се кипва.
След това огънят се намалява на минимум и се оставя поне 1 час да се ароматизира.
Преди консумация глювайнът се прецежда. Наздраве!