Висенето на телефона ще ви стресира!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети

5 минути и 58 секунди – точно толкова е времето, през което е безопасно да чакате на телефонната линия!


Според изследователи от Великобритания, висенето на телефонна под звуците на приятна музика е изключително вредно за тялото. В днешния динамичен свят често ни се налага да почакаме на другата линия, докато човекът, с когото искаме да говорим, намери време и за нас. Но е много важно в този случай да спазвате правилото за 6-те минути!


Учените открили, че след 5 минути и 58 секунди чакане на телефонната линия тялото започва да проявява признаци на физиологичен стрес - значително повишаване на кръвното налягане, ускоряване на сърдечната честота, както и други потенциално опасни промени в организма.


„Подобен стрес може да доведе до постоянно чувство на тревожност, както и до проблеми със стомаха, червата и други вътрешни органи" - предупреждава професор Хендерсън, който е ръководител на изследването.


Поразително, но тихата музика, която идва от слушалката в режим на готовност за отговор, не само че не изпълнява предназначението си, но дори напротив. Тя може да изкара човек извън кожата му! Това са заявили повече от 64% от изследваните. Най-омразни са звуците на флейта, класическата музика се нарежда веднага след тях, а природните звуци са на трето място. Дори 80% от участниците споделили, че затварят веднага, щом чуят тези звуци!


Е, ако не искате близките и приятелите ви да не ви намразят, вече знаете с каква музика да не ги поздравявате! А и без друго сега са почивни – защо не изключите телефона си и не пратите останалия свят по дяволите за 1-2 дена? Така де, Земното кълбо няма да спре да се върти без вас, но пък вие ще си починете както трябва!
 


 

Коментари към "Висенето на телефона ще ви стресира! ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg