Вдъхновяващите цитати, които трябва да си припомняме всеки ден

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано

Всички си имаме някакво мото, по което се водим във всекидневните си изживявания. Но и всички сме чували, чели сме толкова много вдъхновяващи, мъдри думи, които ни провокират да действаме, да сме малко по-добри, да обичаме себе си и да живеем живота си пълноценно. И истината е, че те работят – наистина отключват у всеки емоция, която го кара да направи нещо, да бъде някой. Има толкова ценни прозрения, които могат да ни помогнат в трудни моменти, че е хубаво да си ги припомняме, и най-вече да ги следваме, всеки ден.


"Животът е твърде кратък, за да се събуждаш със съжаление. Така че, обичайте хората, които се отнасят с вас добре, и забравете за тези, които не го правят. И вярвайте, че всичко се случва с причина. Ако имате шанс, грабнете го. Ако той промени живота ви, допуснете го. Никой не е казал, че е лесно, просто ви обещават, че си струва." ~ Харви Маккей


Живейте за мига, живейте живота си по най-добрия начин и не губете ценно време в анализи и ядове защо някой не се държи добре с вас, това не си струва. Възползвайте се от всеки миг, за да се чувствате добре, защото в крайна сметка имате само този миг, не отминалия, нито бъдещия.


"Днес не си живял, ако не си направил нещо за някого, който не може да ти се отплати." ~ Джон Бъниан


Толкова сме обсебени от материалното, че всъщност забравихме истинския смисъл на щедростта, онези достойнства, които ни правят хора и ни отличават от по-низшите същества. Нито едно добро дело, направено от сърце, не е останало без отклик.


"Ако не можеш да кажеш истината за себе си, не можеш да я кажеш и за другите хора." ~ Вирджиния Улф


"Научих, че хората ще забравят какво си казал, хората ще забравят какво си направил, но хората никога няма да забравят как си ги накарал да се чувстват." ~ Мая Анджелоу


Много малко хора стигат до прозрението, че не обичаме вещите, нито дори хората, а начина, по който ни карат да се чувстваме. Но не външния ни вид, цвета и формата ни са това, което е важно, а начинът, по който се свързвате с хората на емоционално ниво. Една проста усмивка може да ви отвори врати.


"По-добре е да бъдеш мразен за това, което си, отколкото да бъдеш обичан за това, което не си." ~ Андре Жид


Защо едно от най-трудните неща в живота ни е да бъдем такива каквито сме в сърцето си? Опитваме се да задоволим близките си и да изглеждаме по един или друг начин в очите на напълно непознати, вместо да живеем по начина, по който сърцето ни копнее. Пропилян живот. Не се бойте да бъдете себе си, нищо друго не си струва.


"Първо трябва да се научим да обичаме сами себе си, с цялото ни великолепие и несъвършенства. Ако не можем да обичаме себе си, не можем да се отдадем напълно на способността ни да обичаме другите или потенциалът ни да създаваме." ~ Джон Ленън


Ако не сме себе си, ако не обичаме сами себе си, няма как да обичаме истински друго човешко същество. Но това означава напълно да приемем всяка част от себе си – и добра, и лоша.


"Бъди промяната, която искаш да видиш в света." ~ Махатма Ганди


Може би един от най-популярните и вдъхновяващи цитати, който ни отваря очите за една толкова простичка истина, която забравяме – ако искаме светът ни да се промени, трябва да променим себе си. Всичко започва отвътре.


"Истината е, че всеки ще ви нарани. Просто трябва да намерите тези хора, които си струват страданието." ~ Боб Марли


Няма безгрешни хора и няма съвършени неща – колкото и силно да обичаме и да сме обичани, човекът е твърде богат свят вътре в себе си, за да бъдат отношенията ни идеално чисти. Всеки в някакъв момент от живота ни, в определена ситуация, ще остави горчиви емоции. Важно е дали те са от човек, за когото си струва да се борим, да останем.


 

Коментари към "Вдъхновяващите цитати, които трябва да си припомняме всеки ден":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg