На Цветница е позволено да се яде риба, приятели! Затова ви предлагаме една вкусна рецепта, която ще си подхожда прекрасно с празника...
Необходими продукти:
1 брой голяма бяла риба
1 буркан кисели краставички
2 големи глави лук
500 мл доматено пюре
вода да покрие рибата леко
1 тарелка гъби
3 с. л. олио
магданоз,черен пипер,чубрица според вкуса на готв
Начин на приготвяне:
Запържваме лука и гъбите наситнени в олиото, а докато се пържат изчистваме рибата.
След като лука и гъбите са готови, прибавяме киселите краставички на колелца и доматеното пюре, магданоза, чубричката,черния пипер. Объркваме и започваме да пълним леко търбуха на рибката.
Отстрани и наливаме вода и печем под фолио до готовност на рибата.
След това махаме фолиото и внимателно обръщаме рибата, за да попие и от другата страна от соса и да се запече, така че да се изпари леко водата и рибата да хване коричка.
Добър апетит!