Бягайте от прахосмукачката!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети

Не се престаравайте с чистенето, понякога порцията мързел може да бъде здравословна!

Сигурно много, много, ама ужасно много ви е писнало от домакинската работа, която някак си никога не свършва! Имаме добра новина! Тя съвсем не е толкова задължителна. Дори може да е вредна!

Не знаем дали онази съвестна домакиня, която чак дразнещо натрапваше работохолизма си като заменяше сливи за смет, е доживяла до дълбоки старини! Но можем да ви кажем как американски учени откриха, че престараването в къщните задължения влияе отрицателно на женското сърце!

Според направените проучвания дамите, които са маниачки на тема чистота, много по-често страдат от стрес. Той от своя страна пък е една от главните причини за сърдечните смущения.

Още по-интересен е фактът, че умерената мръсотия всъщност може да бъде здравословна! Благодарение на бактериите във въздуха ние каляваме тялото си, укрепваме имунната си система и намаляваме рисковете от по-нататъшни боледувания.

Така че давайте си по-чести почивки от прахосмукачката, пералнята и дъската за гладене! Сигурни сме, че мъжът, децата и цялата „работна бригада” у вас ще са доволни! Вместо това отделете малко време за себе си и планувайте една семейна почивка, далеч от дома! Ако пък бюджетът ви го позволява, най-добре наемете някой друг да върши тази работа!

Мързелът не се наказва със закон! А да не говорим, че и неговото уж мъчително действие вече е научно опровергано!
 


 

Коментари към "Бягайте от прахосмукачката!":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg