Попаднахме на страхотна рецепта за мусака! Мусака със зелен фасул и сирене – как ви звучи? На нас много вкусно. Ако и на вас, ето как да се уверите дали и на практика е така...
Необходими продукти:
500 г зелен фасул
3 моркова
3 глави кромид лук
200 г сирене
сол
смлян черен пипер
магданоз
За заливката:
2 яйца
250 г кисело мляко
сладък червен пипер
Начин на приготвяне:
Зеленият фасул се сварява в леко подсолена вода. В тиган се запържват 3 настъргани моркова, 3 глави, ситно нарязан лук и се посоляват на вкус.
Свареният и изцеден фасул се прибавя към лука и морковите и се задушава за 5 минути. Всичко се поставя в йена или керамична тавичка.
Поръсва се със натрошеното сирене. Залива се с яйцата и киселото мляко, а отгоре се поставя връзка магданоз.
Фурната се загрява на 250 С и мусаката от зелен фасул се пече 20 минути.