България отвръща на удара на Би Би Си за Слънчев бряг

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано

“Филмът на британската телевизия Би Би Си за българския курорт Слънчев бряг не е част от кампания срещу българския туризъм, а филм за пиянството на британската младеж. Това е проблем на английската младеж. Това е проблем на Великобритания”. Такова беше становището на директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов.

Дали ни изненада? Стига, ние сме българи, нищо не може да ни изненада! И друг път сме виждали как хората, които уж трябва да бранят интересите и достойнството ни, го продават, пардон, подаряват го! Но странно защо, колкото и да сме имунизирани срещу светската и националната обида, колкото и да сме я сърбали тая попара, тя все така продължава да горчи. Горчи, защото Испания ни е отбелязала с червено в две графи – интерни и екстерни. Горчи, защото Франция е убедена, че у нас има маймуни. Горчи, защото в Англия за българин се говори или лошо, или нищо! Горчи, защото така и не се появи тоя политик, директор, посланик или президент, дето да защити омачканото ни достойнство... а пък Левски отдавна е мъртъв!

Филмът на Би Би Си не бил разбран правилно. Аха, абе то и Димитър Стоянов навремето не беше разбран правилно от оня унгарска евродепутатка, ама той беше принуден да й се извини! На нас обаче кой ли ще се извини? Едва ли ще са онези журналисти, които са решили да направят лесен материал върху лесен гръб, защото за по-сложен се иска и малко кадърност. Едва ли ще са и английските туристи, които са главните герои в този филм. Не ми се вярва да е и г-н Румен Драганов, защото той явно не вижда проблем.

Всъщност, отново според г-н Драганов филмът за Слънчев бряг, не просто няма да се отрази зле на туризма, а дори напротив – вече се отчита 8% ръст на чуждестранните посетители у нас. Да ти представят място, където пиячката е почти без пари, закони няма, полиция – също и всичко ти е позволено, и то да не се окаже топ дестинация за тийн почивката ти... Егати колко странно наистина!

Но може би, г-н Драганов, вие сте прав. Може би проблемът наистина е в нас, че сме неблагодарни към журналистите на Би Би Си, които всъщност ни правели безплатна реклама. Може би проблемът е и в хотелиерите, че са станали хотелиери и се опитват да изкарат някой лев. Може да е и в собствениците на барове или пък в доставчиците на алкохол. А може и да е в цифровизацията...

Истината обаче, г-н Драганов, драги приятели, е че този евтин филм не ни прави услуга, защото и без него курортите ни се превръщат в английска, руска и германска версия на Филиповци, където някакви хора сипят лайна, а ние им ги чистим. Истината е, че този филм не е реклама на България, а откровена подигравка. И някой трябваше да реагира. Адекватно.

Мислим, че е време ние да реагираме и да ви покажем как изглеждат улиците на великата Великобритания целогодишно.

Защото, приятели, не кочината каля прасетата, а прасетата кочината. И където са свинете, там е и мръсотията, и помията... не обратното!


 

Мили приятели, нека всеки от вас, който живее в Англия или пък е там просто за малко и случайно е попаднал на подобна гледка, каквато виждаме на снимките по-горе, да направи снимка или видео.

Уви, няма кой да защити достойнството ни, затова сме принудени да го браним сами. Нека отсрамим и онези българи, над чието работно място виси надписът „Съединението прави силата!“ И за разлика от тях, да свършим нещо полезно за народа си, като се обединим в тази кауза!

Бъдете абсолютно сигурни, че ние ще направим и невъзможното тези ваши кадри да достигнат до колкото се може повече хора... извън границите на страната ни!

Снимките и клиповете може да ни пращате на страницата, която създадохме в името на каузата www.facebook.com/do.not.mess.with.BG

Статията на английски: Bulgaria strikes back on Sunny Beach BBC short documentary


 

Коментари към "България отвръща на удара на Би Би Си за Слънчев бряг":
Най-четени
Април 2020 ще бъде най-лошият месец за тези три зодии: Април 2020 ще бъде...

Кои зодиакални знаци ще имат...

19:15 | 04-01-20| Виж цялата статия
 
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg