Брутално! Как създават ГМО бебета (Видео)

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано

Сигурно сте чули, че от началото на 2001 година до сега на бял свят са се появили около 30 генно модифицирани бебета. За тях тогава алармира Daily Mail, като ги нарече „дизайнерски“ деца. Някои хора обаче са на мнение, че статията на изданието цели единствено да сее смут и паника в обществото и е крайно манипулативна.

Други медии пък изнесоха информация, че половината от бебетата са „проектирани“ с използването на клетки, които получават генетичен материал чрез средства, различни от сперматозоиди и яйцеклетки.

Появиха се и данни за бебета, които носят гени от трима родители – две майки и един баща. Този метод е известен като нова ин витро процедура, която би трябвало да помогне на милиони родители по света.

В Интернет дори се споменават мненията на учени, които твърдят, че с присаждането на ядро на оплодена яйцеклетка, съдържаща пълноядрена ДНК на биологичните родители, в яйцеклетка на здрав донор с отстранено ядро, ембрионът ще получи гените на майката и таткото и здравата мтДНК на донора. Тоест, така ще се решат всички проблеми с неизлечимите сега митохондриални заболявания. Говори се, че Великобритания дори е на път да разреши създаването на деца от трима родители. Според редица лекари и учени обаче, това е едно много опасно начинание.

Д-р Ричърд Хейс, изпълнителен директор на CGS (Center for Genetics and Society), предупреждава, че генно модифицираните бебета, стряскащо напомнят и дори отговарят напълно на евгениката– науката, която беше един от основните стълбове в Третия райх.

„Много хора с репродуктивни проблеми одобряват идеята за „дизайнерските“ бебета, но те не осъзнават, че това е сериозна предпоставка за създаването на нов пост-човешки вид, неспособен дори да се кръстосва с „нормалните“ хора.“ - добавя още Хейс. Според него, това може да прерасне в създаването на човешки същества с подобрени гени, определящи по-висок интелект, цвят на кожата, очите и прочее, което е много, много опасно начинание и би довело до истинска катастрофа, каквато досега сме гледали само във филмите на ужасите. Да, определено звучи като сценарии на Дан О’Банън.

Пол Кнопфлер, доцент по клетъчна биология и анатомия на човека в Университета в Калифорния пък твърди, че: „процесът на “кръстосване” на гени в яйцеклетки или сперматозоиди може да причини всички видове опустошителни проблеми (най-вероятно чрез епигенетични промени), които да не са видими, докато бебето не се появи на бял свят. А тогава вече ще е твърде късно.“

Дали мечтата на Хитлер да създаде уникална раса, която да превъзхожда по ум, красота и всичко останало другите раси, не е на път да стане реалност? До какво ли би довело всичко това и дали е истина или пък е просто поредната преекспонирана история? Само времето ще покаже. А дотогава, изгледайте тези видеа.


 

Коментари към "Брутално! Как създават ГМО бебета (Видео)":
Най-четени
Април 2020 ще бъде най-лошият месец за тези три зодии: Април 2020 ще бъде...

Кои зодиакални знаци ще имат...

19:15 | 04-01-20| Виж цялата статия
 
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg