Богаташите вредят на вашето здраве!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Тенденции

Учени от Чикагския университет доказаха, че съжителството с богат и преуспял човек, може сериозно да застраши здравето ни. Независимо дали това е наш съсед, близък или роднина. Ако неговите финансови възможности значително надвишават нашите, в един момент подобно приятелство може да ни струва дори живота!

Според направените проучвания се оказва, че когато живеем в близост до заможна личност и често общуваме с нея, сме подложени на непрекъснат стрес, водещ до общо отслабване на имунната система.

Този стрес е подсъзнателен, провокиран от желанието да имаме повече. Завистта също е ключов фактор, дори и да е благородна.

Лекарите са категорични, че най-големи щети понася сърдечно-съдовата ни система. Ако пък сте от по-завистливите, има вероятност да си докарате и диабет.

А ние си мислехме, че един заможен бизнесмен в съседство винаги е добре дошъл. Особено ако е ерген! Да, ама не! Специалистите уточняват, че най-застрашено е здравето на младите жени, които търсят брак по сметка. Ако постигнат целта си, в един момент всичко е чудесно, защото вече са богати, но в следващия могат да останат без нищо, а тогата стресът е двоен.

Е, хората са го казали: „Всяка жаба, да си знае... гьола!“, за да няма утре: „Дай си ми „играчките“, вземай си парцалките!“.
 


 

Коментари към "Богаташите вредят на вашето здраве!":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg