Бананови бисквити с овесени ядки

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Ето едни страхотни хрупкави бисквитки, които стават за закуска, за следобедна закуска, за моментите, когато сте много гладни или пък когато просто искате да се поглезите. Вижте как да си направите бананови бисквити с овесени ядки.

Необходими продукти:
125 г меко краве масло
1 ч. л. настъргана лимонова кора
220 г кафява захар
1 жълтък
90 г овесени ядки
225 г брашно
1/2 ч. л. сода
80 г бананово пюре
75 г ситно нарязани сушени фурми
60 г овесени ядки, допълнително
35 г ситно нарязани сушени фурми, допълнително

Начин на приготвяне:
Фурната се загрява на 180 С и две огнеупорни тави се застилат с хартия за печене.

В купа с миксер се разбиват маслото, захарта, жълтъкът и настърганата лимонова кора. Прибавят се банановото пюре, пресятото брашно със содата, овесените ядки и фурмите. Омесва се меко тесто.

Със супена лъжица се гребва от тестото и се оформят топчета. Овалват се в допълнителните овесени ядки и се нареждат в тавата на разстояние 5 см.

В средата на всяка бисквита се поставя парче от допълнителните ситно нарязани фурми.

Банановите бисквити с овесени ядки се пекат 15 минути и се охлаждат върху метална скара.

Да ви е сладко!  


 

Коментари към "Бананови бисквити с овесени ядки":
Най-четени
 7 съвета за плосък корем 7 съвета за плосък...

Вижте кои са те!

13:17 | 03-11-19| корем...
 
7 причини да не се страхувате от яденето на въглехидрати 7 причини да не се...

Те са жизнено важна съставка...

11:12 | 03-13-19| Виж цялата статия
 
 Страничните ефекти на зеления чай, за които трябва да знаете Страничните ефекти...

Вижте кои са те!

17:26 | 03-19-19| странични...
 
 Кое е най-подходящото олио за вашата коса? Кое е...

Научете повече!

15:15 | 03-22-19| как...
 
Какво е сухото масло и как да го използваме? Какво е сухото масло...

Научете повече!

15:26 | 03-11-19| сухо масло...
 
Защо захарта е вредна и какви са алтернативите? Защо захарта е...

За по-добро здраве!

17:10 | 03-22-19| захар...
 
Полезно или вредно е маслото: разгорещеният дебат продължава Полезно или вредно е...

Споровете дали маслотое...

19:52 | 10-31-18| масло месо...
 
 Кратко интервю с Кристин Нагел  - главен парфюмер на Hermes Кратко интервю с...

Главен парфюмер на  Hermès

11:15 | 03-11-19| кристин...
 
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg