Ако искаме тен от солариум и през зимата…

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети

 

Преминавайки през различните мнения на учените, едни от които изтъкват ползите, а други вредите от изкуствената светлина на солариумите, знаем, че за нашия избор – дали да почерпим тен от изкуствената светлина, имат значение редица фактори. 

 

Знаем, че е от значение колко време се излагаме на солариум, неговото качество и вид, нашето здравословно състояние, типът кожа, предпазните мерки, с които се съобразяваме…

 

Всеки от нас е различен и има своите предпочитания. На много от нас обаче и през студеното време ни се иска да се постоплим в солариума, докато събираме доза тен.

 

На много от нас пък не ни харесва преживяването там, мислейки си на чаша чай, колко ли хубаво е в момента в планината…, където бихме предпочели да си вземем чист въздух в слънчев зимен ден.

 

Е, много от нас не се лишават и от двете преживявания, за да запълнят слънчевия си глад, но да се върнем на темата.

Ако искаме да имаме хубав тен не само през лятото, може да прибегнем до солариум.

Още при първото посещение обаче е добре да се съобразим със своя тип кожа, ако искаме да постигнем най-добрия за нас ефект.

След посещение трябва да обърнем внимание, ако получим трайно зачервяване, за да не допускаме върху кожата ни да достигат вредните В лъчи.

Сред преимуществата на солариума, често се изтъква, че ултравиолетовите лъчи подпомагат за образуването на витамин D в организма.

Ако страдаме от силно изразено акне, ултравиолетовите лъчи временно изсушават кожата, а мазната кожа може да стане матова и по-красива.

За кожата с акне е добре да се пече в солариум редовно, ако искаме да избегнем свръхпроизводството на кожна мазнина след тотално спиране на сеансите в солариум.

Умереното печене на солариум пък е ефективно, ако не искаме да си причиним обезводняването на кожата, евентуално слънчева еластоза и задебеляване роговия слой на епидермиса.

Всъщност, не е ли добре да се посъветваме с дерматолог, специално за нашата кожа?

Съществуват и твърдения, че посещаването на солариум до известна степен предпазва от косопад.

Често се препоръчва солариум на хора с крехка и много бяла кожа – преди да се изложат на естествено слънце, както и на хора със слънчеви алергии.

Има и аргументи, най-вече за светла кожа, че е много по-добре да поддържаме равномерен загар през цялата година, а не рязко да се изложим на интензивно почерняване.

И, да не забравяме, че за красотата ни е важно, да сме и здрави, затова можем да се консултираме с лекар, преди да се отправим към солариума. 


 

Коментари към "Ако искаме тен от солариум и през зимата…":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg