Телешки гювеч по тракийски

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Ако ви се хапва нещо тип „Манджата на баба“, тази рецепта е идеална за случая. Ето как да си забъркате телешки гювеч по тракийски...

Необходими продукти:
600-700 гр телешко месо
3-4 супени лъжици олио
3 моркова
1-2 корена магданоз
1 резен целина
7-8 зелени пиперки
3-4 домата
1 глава лук
1/2 чаена чаша ориз
1/2 връзка магданоз
1 супена лъжица червен пипер
черен пипер
сол

Начин на приготвяне:
Месото се нарязва на парчета и се запържва в сгорещената мазнина.

Последователно се прибавят нарязаните на дребно лук, моркови, магданозени корени, целина и домати. Поръсват се с червения пипер, заливат се с малко гореща вода и се задушават на тих огън до омекване на месото. Прибавят се и опечените, обелени и нарязани пиперки.

Ястието се посолява на вкус, разбърква се с ориза, залива се с 1/2 чаена чаша гореща вода и се пресипва в съда за печене.

Пече се в умерена фурна, докато ориза поеме течноста.

Гювечът се поднася, поръсен с черен пипер и ситно нарязан магданоз.
 


 

Коментари към "Телешки гювеч по тракийски":
Най-четени
Ето защо винаги трябва да махате палтото на детето в кола Ето защо винаги трябва да махате...

Ако не го направите  излагате децата на сериозна...

18:57 | 28.11.2016| Виж цялата статия
 
6 съвета за тих секс, които да изпробвате в къщата на родителите му 6 съвета за тих секс, които да...

Зара Бари от „Elite Daily”съветва как да...

14:45 | 28.11.2016| Пози тихи изпробвате
 
Изненадващата история, която се крие зад емблематичната прическа на принцеса Даяна  Изненадващата история, която се крие...

Стила  на 90-те, който *всеки * копира почти никога...

18:55 | 29.11.2016| Виж цялата статия
 
Какво се случва с тялото ти, когато спреш да пушиш Какво се случва с тялото ти, когато...

Положителните ефекти на спирането на цигарите

13:01 | 30.11.2016| Виж цялата статия
 
10 неща в мъжкия гардероб, които дразнят жените 10 неща в мъжкия гардероб, които...

Вижте кои са те…

12:45 | 22.11.2016| 10 неща които
 
 
 
 
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. RSS BEU.bg