Суши със сьомга

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Хранене

Освен че е вкусно и екзотично, сушито е много полезно ястие, особено ако заложите на това със сьомга. Тя е безценен извор на Омега 3 и Омега 6 мастни киселини, витамини от B групата и много минерали като калий, фосфор, калций, магнезий и цинк. Като прибавим към нея ориза, който е богат на аминокиселини, и водораслите нори, които са източник на калций, йод и желязо, получаваме истинско здравословно богатство, събрано само в една хапка суши.
Всъщност и истинско любовно биле, защото оризът и водораслите са мощни афродизиаци. Изкушихме ви, нали? Тогава запретвайте ръкави и се захващайте с рецептата за домашно приготвеното суши.

Необходими продукти

220 грама пушено филе от сьомга, нарязано на ивици
Половин пакет ориз за суши (късозърнест бял ориз)
1 супена лъжица оризов оцет
3 с. л. захар
2 с. л. сол
2 разбити жълтъка
6 листа нори водорасли
55 гр авокадо, нарязано на парчета
1 червена чушка чили (нарязана)
4 стръка зелен лук

Начин на приготвяне
За да приготвите ориза, първо го поставете в купа, смесете го със студена вода и бъркайте докато водата стане мътна. След това прецедете и повторете процедурата няколко пъти, докато водата не стане съвсем бистра. Добре изцедения ориз се поставя в средно голяма тенджера, заедно с 1 1/2 чаши вода и 1 ч. л. сол. Изчаква се да заври, после температурата се намаля и оризът се оставя да къкри около 15 минути или докато поеме водата.

Докато оризът се вари, пригответе заливката за него. В тенджера смесете оцета със захарта и солта. Поставете я на котлон, бъркайте, докато захарта се разтвори и оставете сместа да заври. След това я отстранете от котлона и я оставете да изстине.
Когато ориза е готов, залейте го с овкусения оцет, разбъркайте внимателно сместа с дървена шпатула и я оставете да изстине.

За да приготвите плънката, първо загрейте малко олио в тиган и добавете жълтъците. Запържете ги под формата на омлет и го нарежете на лентички.

Разстелете листа от водорасли върху дървена рогозка и сложете ориз в единия му край. Направете кладенче в ориза с ръка и в него поставете сьомгата, авокадото, лука омлета и чилито. Навлажнете водораслото в другия му край, свийте го и нарежете полученото руло на шайби.
Освен с традиционните уасаби, соев сос и маринован джинджифил, можете да сервирате сушито и със скариди.

Bon Appetit!
 


 

Коментари към "Суши със сьомга":
Най-четени
Ето защо винаги трябва да махате палтото на детето в кола Ето защо винаги трябва да махате...

Ако не го направите  излагате децата на сериозна...

18:57 | 28.11.2016| Виж цялата статия
 
 
6 съвета за тих секс, които да изпробвате в къщата на родителите му 6 съвета за тих секс, които да...

Зара Бари от „Elite Daily”съветва как да...

14:45 | 28.11.2016| Пози тихи изпробвате
 
Изненадващата история, която се крие зад емблематичната прическа на принцеса Даяна  Изненадващата история, която се крие...

Стила  на 90-те, който *всеки * копира почти никога...

18:55 | 29.11.2016| Виж цялата статия
 
Какво се случва с тялото ти, когато спреш да пушиш Какво се случва с тялото ти, когато...

Положителните ефекти на спирането на цигарите

13:01 | 30.11.2016| Виж цялата статия
 
10 неща в мъжкия гардероб, които дразнят жените 10 неща в мъжкия гардероб, които...

Вижте кои са те…

12:45 | 22.11.2016| 10 неща които
 
 
14 начина да отслабнем по време на празниците, вместо да напълнеем 14 начина да отслабнем по време на...

Не позволявайте талията ви да плаща цената на веселбата

19:04 | 02.12.2016| Виж цялата статия
 
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. RSS BEU.bg