Суфле със спанак и пармезан

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Ако сте почитатели на ястията със спанак, ето това със сигурност ще ви накара да си оближете пръстите! Какво ще кажете за едно суфле със спанак и Пармезан?

Необходими продукти:
450 гр замразен нарязан спанак
1/4 чаша масло
1/4 чаша брашно
1 чаша мляко
4 смлени скилидки чесън
4 супени лъжици лук - ситно нарязан
сол и черен пипер на вкус
1/4 с.л. смляно индийско орехче
3 яйца, разделени на белтъци и жълтъци
1/2 чаша сирене пармезан

Начин на приготвяне:
Сложете спанака в тенджера с вряща вода и задушете за поне 8-10 минути. След сваряването изцедете спанака от водата в гиргиф, натиснете хубаво, за да се отцеди добре. Загрейте фурната до 190 °. Подмажете керамична огнеупорна форма за печене.

Загрейте маслото и чесъна в тиган на среден огън. Когато маслото се разтопи, добавете брашното и разбъркайте до гладка и кипяща смес, леко покафеняваща. Добавете сол и черен пипер на вкус. Постепенно добавете млякото като разбърквате непрекъснато. Когато сместа се сгъсти и кипне, отстранете от огъня.

Изключете котлона и добавете към сместа яйчните жълтъци, лука, спанака, сиренето и поръсете с индийско орехче.

В купа разбийте белтъците с щипка сол, докато стане пухкава пяна. Изсипете няколко лъжити от белтъците в спаначената смес и разбъркайте. Това е важна част - разбийате останалите белтъци още, за да може после сместа да стане пухкава и да бухне при печене. Много внимателно, за предпочитане с шпатула, изсипете останалите добре разбити белтъци и внимателно смесете, без да разбърквате интензивно, за да остане въздух от белтъците.

Излейте сместа в приготвения съд за печене. Внимавайте да не напълните прекалено съда, тъй като суфлето доста ще набъбне при печене (малко над половината от съда е добре).

Печете суфлето в загрятата фурна, докато увеличи обема си и добие кафеникав загар - около 15-20 минути. Използвайте тънък шиш или клечка за зъби, за да проверите дали вътрешноста се е изпекла добре - трябва да е малко лепкава в средата, но не сурова.


Сервира се веднага, още топло, самостоятелно или гарнирано със сос по избор.
 


 

Коментари към "Суфле със спанак и пармезан ":
Най-четени
Ето защо винаги трябва да махате палтото на детето в кола Ето защо винаги трябва да махате...

Ако не го направите  излагате децата на сериозна...

18:57 | 28.11.2016| Виж цялата статия
 
6 съвета за тих секс, които да изпробвате в къщата на родителите му 6 съвета за тих секс, които да...

Зара Бари от „Elite Daily”съветва как да...

14:45 | 28.11.2016| Пози тихи изпробвате
 
Изненадващата история, която се крие зад емблематичната прическа на принцеса Даяна  Изненадващата история, която се крие...

Стила  на 90-те, който *всеки * копира почти никога...

18:55 | 29.11.2016| Виж цялата статия
 
Какво се случва с тялото ти, когато спреш да пушиш Какво се случва с тялото ти, когато...

Положителните ефекти на спирането на цигарите

13:01 | 30.11.2016| Виж цялата статия
 
10 неща в мъжкия гардероб, които дразнят жените 10 неща в мъжкия гардероб, които...

Вижте кои са те…

12:45 | 22.11.2016| 10 неща които
 
 
 
 
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. RSS BEU.bg