Рецепта за леща яхния

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Препоръчано

Ако ви се хапва нещо традиционно от българската кухня, горещо ви препоръчваме да си сготвите леща. Освен полезнo, тя е и много вкусно ястие, за което не се налага да бъркате дълбоко в джоба. Представяме ви една съвсем лесна рецепта за леща яхния.  

 

Необходими продукти за 4 порции:

ч. чаша и половина леща

2 моркова

7-8 скилидки чесън

1 средна глава лук

2 с. лъжици доматено пюре

1 ч. лъжица червен пипер

50 мл. олио

сол на вкус

 

Слагате лещата да се вари в 600 мл. студена вода. Нарежете лука на ситно, а морковите на кубчета. Запържете ги в олиото, докато поомекнат и добавете червения пипер. Цялото съдържание на тигана, доматеното пюре, чесъна и солта слагате в лещата, малко преди тя да се свари напълно. Държите на котлона, докато лещата се свари напълно, като от време на време разбърквате. По ваше желание към зеленчуците можете да добавите целина и червена чушка.


 

Коментари към "Рецепта за леща яхния":
Най-четени
 
Ето защо винаги трябва да махате палтото на детето в кола Ето защо винаги трябва да махате...

Ако не го направите  излагате децата на сериозна...

18:57 | 28.11.2016| Виж цялата статия
 
6 съвета за тих секс, които да изпробвате в къщата на родителите му 6 съвета за тих секс, които да...

Зара Бари от „Elite Daily”съветва как да...

14:45 | 28.11.2016| Пози тихи изпробвате
 
Изненадващата история, която се крие зад емблематичната прическа на принцеса Даяна  Изненадващата история, която се крие...

Стила  на 90-те, който *всеки * копира почти никога...

18:55 | 29.11.2016| Виж цялата статия
 
Какво се случва с тялото ти, когато спреш да пушиш Какво се случва с тялото ти, когато...

Положителните ефекти на спирането на цигарите

13:01 | 30.11.2016| Виж цялата статия
 
 
14 начина да отслабнем по време на празниците, вместо да напълнеем 14 начина да отслабнем по време на...

Не позволявайте талията ви да плаща цената на веселбата

19:04 | 02.12.2016| Виж цялата статия
 
 
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. RSS BEU.bg