Как се прави Крем карамел?

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Как се прави? Ами, прави се с мерак! За съжаление обаче само мерак не стига, трябва и акъл!

Ще ви покажа една много лесна и проста традиционна рецепта за крем карамел. Само името му ме кара да се чувствам по-пълна с 2-3 килограма, но нищо, струва си...

 

Нужните продукти за крема:

5-6 яйца

1,5 л. прясно мляко

2-3 с. л. захар

2 ванилии (може и есенция)

За карамела:

5-6 лъжици захар (Зависи от това колко искате да е сладък крем карамела ви. И повече да сложите, не е проблем. След това ще прецените на око колко е нужно.)

 

Начин на приготвяне:

Сложете млякото да заври на котлона. През това време разбийте яйцата хубаво и добавете ванилията. След като млякото е завряло, оставете го да поизстине малко. В никакъв случай не трябва да е горещо, за да не се пресече от яйцата. После добавете разбитите яйца и бъркайте, докато се смесят добре с млякото. Нека постоят  5-6 минути на котлона, след което ги отстранете от там.

Карамелът:

Изсипете желаното количество захар в тиган на предварително загрят котлон. Докато чакате захарта ви да се разтопи, разпределете крема в купички и ги наредете в тава. След като захарта се е разтопила, вече разпределете количеството по купичките. Ако кремът ви е по-гъст, карамелът може да се задържи на повърхността, ако не е, той сам ще се растели на дъното на купичката, но и в двата случая няма място за паника, всякак е вкусен.                                                                                                                                                                                                                     

Сложете тавата с купичките в друг по голям съд, който трябва да е пълен с вода до половината, ако е нужно, след като сложите крем карамела в предварително загрята фурна на 180 С, може и да се долива вода.

Изчакайте, докато кремът ви се позачерви малко и може да изключите фурната. Когато той започне и да хваща коричка, значи е готов да му се нахвърлите .

 

П. П. : Ако желаете да поднесете десерта си по-артистично, може да обърнете купичките с крем карамела в чиния, но след като е леко поизстинал. Така карамелът, който е на дъното, ще се разпредели по-равномерно, пък и ще изглежда по-добре! Може да го декорирате с плодове или каквото ви хрумне. Оставяме това решение на вас.

  

След тази рецепта за крем карамел, можем да ви предложим и статия за бързо отслабване като тази ето ТУК! Така че -  хапвайте си на воля, решение има.


 

Коментари към "Как се прави Крем карамел?":
Най-четени
 
Ето защо винаги трябва да махате палтото на детето в кола Ето защо винаги трябва да махате...

Ако не го направите  излагате децата на сериозна...

18:57 | 28.11.2016| Виж цялата статия
 
6 съвета за тих секс, които да изпробвате в къщата на родителите му 6 съвета за тих секс, които да...

Зара Бари от „Elite Daily”съветва как да...

14:45 | 28.11.2016| Пози тихи изпробвате
 
Изненадващата история, която се крие зад емблематичната прическа на принцеса Даяна  Изненадващата история, която се крие...

Стила  на 90-те, който *всеки * копира почти никога...

18:55 | 29.11.2016| Виж цялата статия
 
Какво се случва с тялото ти, когато спреш да пушиш Какво се случва с тялото ти, когато...

Положителните ефекти на спирането на цигарите

13:01 | 30.11.2016| Виж цялата статия
 
10 неща в мъжкия гардероб, които дразнят жените 10 неща в мъжкия гардероб, които...

Вижте кои са те…

12:45 | 22.11.2016| 10 неща които
 
 
14 начина да отслабнем по време на празниците, вместо да напълнеем 14 начина да отслабнем по време на...

Не позволявайте талията ви да плаща цената на веселбата

19:04 | 02.12.2016| Виж цялата статия
 
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. RSS BEU.bg