Готова ли съм да бъда майка?

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Майчинство

Да станем родители? Това е може би най-важното решение, което трябва да вземем. Независимо дали сме планирали предварително появата на едно дете или то идва малко неочаквано. Целият ви живот ще се промени завинаги. Радвайте се на времето преди бременността, но един ден този въпрос ще дойде и във вашият дневен ред. Няколко са основните неща, терзаят жените преди първото бебе. Ето кои...

Страхът  "Аз не харесвам деца!"
Всеки е изричал тези думи. Безгрижният живот на купони и импулсивни пътешествия ще ни липсва, няма какво да се лъжем. Но, не мислете, че децата са само ангажимент и проблеми. Те са най-голямата радост. Да видите живота през очите на родител е нещо, което всеки трябва да изпита. А опитът и приключенията, които сте натрупали до момента ще ви направят по-добри в грижите и възпитанието, на които сте способни. Освен това, не забравяйте, че бебетата порастват. Имате много малко време да се порадвате на майчинството в този му вид – биберони, кърмене и недоспиване вечер. След година или две, детето ви вече ще е по-самостоятелно и с всеки следващ ден вие ще му бъдете по-малко нужни. Ще се върнете на работа, ще срещате хора и ще живеете пак в ролята на жена за пред всички останали, а само вечер у дома и през уийкендите ще можете да сте майка. Не е лесно да минеш през всички стадии на живота отново, но от второ лице. Въпреки това, сами ще осъзнаете, колко е важно и за вашето развитие да дарите живот и да съумеете да създадете семейство с друг човек.

Страхът от физическите промени
Тук се включват не само страхът от самото раждане, но и цялата бременност и следродилния период. Няма жена, която да не се тревожи от напълняването и промените в тялото. Важно е да се поддържате в добра форма, независимо дали смятате да заченете още утре или в бъдеще. Приемайте витамини и минерали, които ще са необходими в по-големи количества за да изхраните и себе си и бебето. Движението е много важно! Разхождайте се и спортувайте колкото е възможно, за да имате мускулен тонус и да успеете да възвърнете желаното си тегло след като родите.

Финансовият въпрос
Децата са голям разход, разбира се. Добре е да имате някакви спестявания, особено след като се наложи да разчитате само на една заплата за трима. Важно е да имате стабилен и уравновесен партньор до себе си, който ще ви подкрепя не само финансово, но ще бъде и отговорен баща, психически устойчив и грижовен. Ролята на мъжа може да е дори по-важна от тази на жената, тъй като неговите емоции са решаващи за цялото семейно равновесие. Когато решите да се върнете на работа, отново ще разберете, че и с два източника на доходи, финансовите притеснения си остават. Все пак, радвайте се на семейството си повече и не мислете твърде много за скъпи придобивки и вещи. Парите не са основата на добрите семейства.

И не забравяйте!
Няма най-подходящ момент или най-правилен. Никога няма да се почувствате напълно готова, но това не е причина да се страхувате. Когато споделите живота си с едно дете и му посветите всичките си грижи и усилия, ще разберете, че повече не можете да се върнете назад с мисълта, че не сте взели това съдбоносно решение.

Животът придобива истински смисъл, когато усещате как расте във вас. Запазете най-хубавото от миналото и го предайте на децата си в бъдещето.  


 

Коментари към "Готова ли съм да бъда майка? ":
Най-четени
Ето защо винаги трябва да махате палтото на детето в кола Ето защо винаги трябва да махате...

Ако не го направите  излагате децата на сериозна...

18:57 | 28.11.2016| Виж цялата статия
 
6 съвета за тих секс, които да изпробвате в къщата на родителите му 6 съвета за тих секс, които да...

Зара Бари от „Elite Daily”съветва как да...

14:45 | 28.11.2016| Пози тихи изпробвате
 
Изненадващата история, която се крие зад емблематичната прическа на принцеса Даяна  Изненадващата история, която се крие...

Стила  на 90-те, който *всеки * копира почти никога...

18:55 | 29.11.2016| Виж цялата статия
 
Какво се случва с тялото ти, когато спреш да пушиш Какво се случва с тялото ти, когато...

Положителните ефекти на спирането на цигарите

13:01 | 30.11.2016| Виж цялата статия
 
10 неща в мъжкия гардероб, които дразнят жените 10 неща в мъжкия гардероб, които...

Вижте кои са те…

12:45 | 22.11.2016| 10 неща които
 
 
 
 
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. RSS BEU.bg