Вкусни кроасани с шоколад

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Няма да ви лъжем, тази рецепта изисква няколко неща – ентусиазъм, майсторство, търпение и любим човек, който да си заслужава старанието в кухнята. Но ако се осмелите да изпечете домашни кифлички с шоколад, мъжът до вас трябва да е луд, за да не ви направи предложение за брак.

 

Необходими продукти:
1 чаша масло
7 гр мая
3 с. л. захар
1/2 чаша топла вода
2/3 чаша мляко
4 чаши универсално брашно
1/4 чаша олио
2 ч. л. сол
2 големи яйца
3 квадратчета шоколад

Начин на приготвяне:
Оставете маслото да се размекне и го разточете върху лист за печене, докато се получи правоъгълник с размери 25 на 20 см и дебелина около 1 см. След това го оставете да се охлади.

Смесете маята с една лъжица от захарта и водата и я оставете да престои 5 минути.

Загрейте млякото до 40 градуса и го смесете с маята и оставащите две супени лъжици захар. Добавете две чаши брашно, олиото, солта и яйцата. Разбийте всичко с миксер, докато се получи гладко тесто. Постепенно добавете оставащото брашно, докато се получи меко тесто.

Извадете тестото от съда и на набрашнена повърхност го месете около 10 минути, докато стане гладко и пухкаво. Оформете го на топка и го поставете в намазнена купа. Обръщайте го в нея, докато се намазни цялото. Покрийте купата и оставете тестото да втасва за около час - докато удвои размера си.

Спаднете тестото и отново го оставете за около час.

След като второто втасване отново го спаднете, извадете го и го оставете върху набрашнена повърхност. Разточете го на правоъгълник с размери 60 на 25 см. В центъра му поставете маслото. Сгънете ръбовете на тестото така, че да не се вижда маслото.

Разточете тестото до първоначалните му размери и сгънете двата му края към средата, без да ги припокривате. Сгънете тестото още веднъж в средата и го покрийте с влажна кърпа и се оставя да почива един час.

Процедурата се повтаря още два пъти като тестото се охлажда по тридесет минути след всяко разточване. След това се увива в алуминиево фолио и се оставя в хладилника за осем часа.

След това разделете тестото на четири равни порции. Едната от разточете на кръг с диаметър 26 см. Разрежете го на 6 триъгълни парчета като пица. В широката част на всеки кроасан се поставете по 2-3 тънки парчета шоколад и го завийте от широката към тясната част. Поставете кроасаните с връхчето надолу върху лист за печене. 

Процедирайте така с цялото тесто.

Покрийте кроасаните както са разположени в тавите с влажна кърпа и ги оставете да втасат за 30 мин. на топло.

Печете ги на 220 градуса, докато станат златисти, а преди да ги сервирате ги оставете да изстинат на решетка.

Е, както сигурно се убедихте, тези вкусотийки не са лесна работа. И ако в крайна сметка решите, че ще си останете от клуба на съвременните „кифли”, които не могат да пекат кифли, пробвайте с палачинки – хем лесно, хем вкусно!
 


 

Коментари към "Вкусни кроасани с шоколад ":
Най-четени
 
Ето защо винаги трябва да махате палтото на детето в кола Ето защо винаги трябва да махате...

Ако не го направите  излагате децата на сериозна...

18:57 | 28.11.2016| Виж цялата статия
 
6 съвета за тих секс, които да изпробвате в къщата на родителите му 6 съвета за тих секс, които да...

Зара Бари от „Elite Daily”съветва как да...

14:45 | 28.11.2016| Пози тихи изпробвате
 
Изненадващата история, която се крие зад емблематичната прическа на принцеса Даяна  Изненадващата история, която се крие...

Стила  на 90-те, който *всеки * копира почти никога...

18:55 | 29.11.2016| Виж цялата статия
 
Какво се случва с тялото ти, когато спреш да пушиш Какво се случва с тялото ти, когато...

Положителните ефекти на спирането на цигарите

13:01 | 30.11.2016| Виж цялата статия
 
 
14 начина да отслабнем по време на празниците, вместо да напълнеем 14 начина да отслабнем по време на...

Не позволявайте талията ви да плаща цената на веселбата

19:04 | 02.12.2016| Виж цялата статия
 
Френски фермери позираха за секси календар на Фред Гудон Френски фермери позираха за секси...

С такива мъже всичко ще е наред през 2017г.

11:10 | 05.12.2016| Календар Секси Фермери
 
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. RSS BEU.bg