6 инстинкта, които никога не трябва да пренебрегвате

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Сама вкъщи

Ако сте в специален контакт с вътрешната си същност, може да сте професионалист в нещо, с което много хора се борят: да слушате чувствата си. Този далечен глас някъде в главата ви, това чувство, което получавате в стомаха си - „стомаха ме свива”, за тези симптоми има някаква причина. Ако имате странното усещане, че нещо не е съвсем правилно, важно е да обърнете внимание на това чувство. През повечето време инстинктите ви са прави. Пренебрегването им може да ви води по пътя на опасност, болка или съжаление.

 

Ето шест инстинкта, които никога не трябва да пренебрегвате:

1. "Тази ситуация изглежда опасна"

Може да забележите непознат, който ви гледа в метрото или в автобуса. Когато излезете от метрото, се случва да се обърнете и да видите, че един и същи човек върви зад вас по улицата. Може да го възприемете като параноя, но винаги е по-добре да сте в безопасност, отколкото да съжалявате по-късно. Може би сте били поканени на парти, но когато влизате там, получавате странно усещане в стомаха. Не пренебрегвайте това усещане. Ако вашето подсъзнание ви казва, че нещо не е ок, чуйте го. Направете каквото можете, за да стигнете до безопасно място веднага, не се колебайте.

2. "Не се чувствам добре"

 

 Ако пренебрегвате някакви индикации относно здравето на тялото си, те могат да се превърнат в крайна сметка, в сериозни здравни проблеми. Тялото ви изпраща слаби знаци, за да ви уведоми, когато нещо не е наред. Ако имате странни симптоми и чувствате, че нещо не е наред, не чакайте, а проверете. Посетете здравен специалист възможно най-скоро. Ако има нещо нередно, улавянето му в ранен етап може да бъде жизненоважно. Ако няма, нищо не губите. Просто ще сте спокойни.

3. "Трябва да помогна на този човек"

Не е задължително усещането в стомаха да е отрицателно. Понякога инстинктите ви казват да предприемате действия. Ако видите някой, който търпи насилие или някой, който се опитва да отвори врата с пълни ръце, направете нещо, за да помогнете. Може да е малък жест, но всяко добро действие може да помогне на някого. Не стойте да гледате, докато другите се борят с нещо. Слушайте усещането в стомаха си и предложете ръка за помощ.

4. "Това изглежда правилно"

 

Независимо дали приемате оферта за работа или избирате да започнете или прекратите връзка, или пък местите жилището си, вашата интуиция знае какво прави, когато става въпрос за вземането на такива решения. Дълбоко в себе си, най-вероятно просто искате да сте щастливи. Вашето усещане може да ви подсказва да поемете по-ниско платена работа, която ви вълнува, вместо по-високо платена работа, където знаете, че ще бъдете нещастни. В каквато и посока да  ви дърпа интуицията, тя вероятно е най-добрата.

5. "Ще съжалявам за това"

Прекалено често приключваме със съжаление. То може да произтича от натиска на партньори или от действие, предприето преди да е обмислено добре.Но ако погледнете отново съжаленията, които изпитвате, може да си спомните усещането, което сте имали точно преди да съжалявате. Нещо, което ви е казвало да се оттеглите или да помислите повече предварително. Не позволявайте на никого да ви принуждава да правите нещо, с което не се чувствате добре. Ако чувствате яма в стомаха, обърнете внимание на това, което тя ви казва и защо.

6. "Трябва да се махна"

Може да става дума за работа, връзка или просто опасно място. Ако този малък глас в главата ви казва да напуснете, вслушайте се в него. Чувството на дискомфорт в стомаха може да ви помогне да останете в безопасност. То може да ви донесе и щастие. Бъдете достатъчно смели, за да направите промяна, когато шестото чувство ви казва, че е време.


 

Коментари към "6 инстинкта, които никога не трябва да пренебрегвате":
Най-четени
Новолунието на Ноември 2017 в Скорпион  е перфектната възможност да проучите тъмната си страна Новолунието на Ноември 2017 в...

Направете това, от което се страхувате най-много

13:29 | 10.11.2017| Виж цялата статия
 
Как да се освободите от привързаността си към токсичен човек в живота си Как да се освободите от...

Всички се привързваме, често в неправилния човек

18:27 | 21.11.2017| Виж цялата статия
 
5 Поведения на мъжете, които все още се държат като 5 Поведения на мъжете, които все още...

Те винаги оставят малко деца, но ето кога, положението е...

15:01 | 17.11.2017| Виж цялата статия
 
7 Съвета как да се погрижите за себе си, когато се чувствате зле 7 Съвета как да се погрижите за себе...

Никой не може да ни помогне така, както можем ние самите

13:37 | 13.11.2017| Виж цялата статия
 
Науката показва защо тишината е наистина важна за мозъка ви Науката показва защо тишината е...

За емоционалното ни здраве и ефективна работа, тишината е...

18:55 | 14.11.2017| Виж цялата статия
 
Папагал  в компанията на котки! Папагал в компанията на котки!

Кой кого ще изплаши?

19:46 | 17.11.2017| Виж цялата статия
 
Лувъра в Абу Даби: Музеят на щастието Лувъра в Абу Даби: Музеят на щастието

Построен на острова на щастието

15:44 | 16.11.2017| Виж цялата статия
 
Изследователите се опитват да разберат какво точно искат жените в леглото Изследователите се опитват да...

Какво всъщност знаем за женската анатомия?

18:15 | 13.11.2017| Виж цялата статия
 
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg