6 инстинкта, които никога не трябва да пренебрегвате

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Сама вкъщи

Ако сте в специален контакт с вътрешната си същност, може да сте професионалист в нещо, с което много хора се борят: да слушате чувствата си. Този далечен глас някъде в главата ви, това чувство, което получавате в стомаха си - „стомаха ме свива”, за тези симптоми има някаква причина. Ако имате странното усещане, че нещо не е съвсем правилно, важно е да обърнете внимание на това чувство. През повечето време инстинктите ви са прави. Пренебрегването им може да ви води по пътя на опасност, болка или съжаление.

 

Ето шест инстинкта, които никога не трябва да пренебрегвате:

1. "Тази ситуация изглежда опасна"

Може да забележите непознат, който ви гледа в метрото или в автобуса. Когато излезете от метрото, се случва да се обърнете и да видите, че един и същи човек върви зад вас по улицата. Може да го възприемете като параноя, но винаги е по-добре да сте в безопасност, отколкото да съжалявате по-късно. Може би сте били поканени на парти, но когато влизате там, получавате странно усещане в стомаха. Не пренебрегвайте това усещане. Ако вашето подсъзнание ви казва, че нещо не е ок, чуйте го. Направете каквото можете, за да стигнете до безопасно място веднага, не се колебайте.

2. "Не се чувствам добре"

 

 Ако пренебрегвате някакви индикации относно здравето на тялото си, те могат да се превърнат в крайна сметка, в сериозни здравни проблеми. Тялото ви изпраща слаби знаци, за да ви уведоми, когато нещо не е наред. Ако имате странни симптоми и чувствате, че нещо не е наред, не чакайте, а проверете. Посетете здравен специалист възможно най-скоро. Ако има нещо нередно, улавянето му в ранен етап може да бъде жизненоважно. Ако няма, нищо не губите. Просто ще сте спокойни.

3. "Трябва да помогна на този човек"

Не е задължително усещането в стомаха да е отрицателно. Понякога инстинктите ви казват да предприемате действия. Ако видите някой, който търпи насилие или някой, който се опитва да отвори врата с пълни ръце, направете нещо, за да помогнете. Може да е малък жест, но всяко добро действие може да помогне на някого. Не стойте да гледате, докато другите се борят с нещо. Слушайте усещането в стомаха си и предложете ръка за помощ.

4. "Това изглежда правилно"

 

Независимо дали приемате оферта за работа или избирате да започнете или прекратите връзка, или пък местите жилището си, вашата интуиция знае какво прави, когато става въпрос за вземането на такива решения. Дълбоко в себе си, най-вероятно просто искате да сте щастливи. Вашето усещане може да ви подсказва да поемете по-ниско платена работа, която ви вълнува, вместо по-високо платена работа, където знаете, че ще бъдете нещастни. В каквато и посока да  ви дърпа интуицията, тя вероятно е най-добрата.

5. "Ще съжалявам за това"

Прекалено често приключваме със съжаление. То може да произтича от натиска на партньори или от действие, предприето преди да е обмислено добре.Но ако погледнете отново съжаленията, които изпитвате, може да си спомните усещането, което сте имали точно преди да съжалявате. Нещо, което ви е казвало да се оттеглите или да помислите повече предварително. Не позволявайте на никого да ви принуждава да правите нещо, с което не се чувствате добре. Ако чувствате яма в стомаха, обърнете внимание на това, което тя ви казва и защо.

6. "Трябва да се махна"

Може да става дума за работа, връзка или просто опасно място. Ако този малък глас в главата ви казва да напуснете, вслушайте се в него. Чувството на дискомфорт в стомаха може да ви помогне да останете в безопасност. То може да ви донесе и щастие. Бъдете достатъчно смели, за да направите промяна, когато шестото чувство ви казва, че е време.


 

Коментари към "6 инстинкта, които никога не трябва да пренебрегвате":
Най-четени
Рийз Уидърспуун споделя, че прекратяването на връзка, изпълнена с психически тормоз, я е Рийз Уидърспуун споделя, че...

В ново интервю актрисата за първи път споделя за трудното...

18:36 | 16.02.2018| Виж цялата статия
 
4 вида нетоксични съда за готвене 4 вида нетоксични съда за готвене

Внимаваме какво ядем, а внимаваме ли в какво го приготвяме?

19:55 | 16.02.2018| Виж цялата статия
 
7 Странни признака, които може да означават, че наистина имате здравословен проблем 7 Странни признака, които може да...

За съжаление, игнорирането им няма да ги накара да...

17:43 | 12.02.2018| признак лошо здраве
 
Лесен домашен хумус Лесен домашен хумус

Рецепта за здравословен хумус

19:45 | 12.02.2018| Виж цялата статия
 
Какво означава годината на кучето за вас Какво означава годината на кучето за вас

За кого ще бъде успешна и за кого по-трудна?

17:28 | 22.02.2018| Виж цялата статия
 
Открийте значението на тези популярни цветя за Свети Валентин Открийте значението на тези популярни...

Ето как да изпратите правилното романтично послание с...

16:10 | 13.02.2018| цветя символ свети...
 
Да живее любовта! Да живее любовта!

Изложба VIVA LOVE  в галерия Аросита

13:11 | 15.02.2018| Виж цялата статия
 
Дневната Луна на Свети Валентин е голяма възможност за любов Дневната Луна на Свети Валентин е...

Нова Луна - Нова Любов!

13:44 | 14.02.2018| Виж цялата статия
 
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg