6 инстинкта, които никога не трябва да пренебрегвате

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Сама вкъщи

Ако сте в специален контакт с вътрешната си същност, може да сте професионалист в нещо, с което много хора се борят: да слушате чувствата си. Този далечен глас някъде в главата ви, това чувство, което получавате в стомаха си - „стомаха ме свива”, за тези симптоми има някаква причина. Ако имате странното усещане, че нещо не е съвсем правилно, важно е да обърнете внимание на това чувство. През повечето време инстинктите ви са прави. Пренебрегването им може да ви води по пътя на опасност, болка или съжаление.

 

Ето шест инстинкта, които никога не трябва да пренебрегвате:

1. "Тази ситуация изглежда опасна"

Може да забележите непознат, който ви гледа в метрото или в автобуса. Когато излезете от метрото, се случва да се обърнете и да видите, че един и същи човек върви зад вас по улицата. Може да го възприемете като параноя, но винаги е по-добре да сте в безопасност, отколкото да съжалявате по-късно. Може би сте били поканени на парти, но когато влизате там, получавате странно усещане в стомаха. Не пренебрегвайте това усещане. Ако вашето подсъзнание ви казва, че нещо не е ок, чуйте го. Направете каквото можете, за да стигнете до безопасно място веднага, не се колебайте.

2. "Не се чувствам добре"

 

 Ако пренебрегвате някакви индикации относно здравето на тялото си, те могат да се превърнат в крайна сметка, в сериозни здравни проблеми. Тялото ви изпраща слаби знаци, за да ви уведоми, когато нещо не е наред. Ако имате странни симптоми и чувствате, че нещо не е наред, не чакайте, а проверете. Посетете здравен специалист възможно най-скоро. Ако има нещо нередно, улавянето му в ранен етап може да бъде жизненоважно. Ако няма, нищо не губите. Просто ще сте спокойни.

3. "Трябва да помогна на този човек"

Не е задължително усещането в стомаха да е отрицателно. Понякога инстинктите ви казват да предприемате действия. Ако видите някой, който търпи насилие или някой, който се опитва да отвори врата с пълни ръце, направете нещо, за да помогнете. Може да е малък жест, но всяко добро действие може да помогне на някого. Не стойте да гледате, докато другите се борят с нещо. Слушайте усещането в стомаха си и предложете ръка за помощ.

4. "Това изглежда правилно"

 

Независимо дали приемате оферта за работа или избирате да започнете или прекратите връзка, или пък местите жилището си, вашата интуиция знае какво прави, когато става въпрос за вземането на такива решения. Дълбоко в себе си, най-вероятно просто искате да сте щастливи. Вашето усещане може да ви подсказва да поемете по-ниско платена работа, която ви вълнува, вместо по-високо платена работа, където знаете, че ще бъдете нещастни. В каквато и посока да  ви дърпа интуицията, тя вероятно е най-добрата.

5. "Ще съжалявам за това"

Прекалено често приключваме със съжаление. То може да произтича от натиска на партньори или от действие, предприето преди да е обмислено добре.Но ако погледнете отново съжаленията, които изпитвате, може да си спомните усещането, което сте имали точно преди да съжалявате. Нещо, което ви е казвало да се оттеглите или да помислите повече предварително. Не позволявайте на никого да ви принуждава да правите нещо, с което не се чувствате добре. Ако чувствате яма в стомаха, обърнете внимание на това, което тя ви казва и защо.

6. "Трябва да се махна"

Може да става дума за работа, връзка или просто опасно място. Ако този малък глас в главата ви казва да напуснете, вслушайте се в него. Чувството на дискомфорт в стомаха може да ви помогне да останете в безопасност. То може да ви донесе и щастие. Бъдете достатъчно смели, за да направите промяна, когато шестото чувство ви казва, че е време.


 

Коментари към "6 инстинкта, които никога не трябва да пренебрегвате":
Най-четени
Приемът на Ибупрофен за само една седмица увеличава риска от сърдечен удар с 50% Приемът на Ибупрофен за само една...

Звучи доста притеснително

20:32 | 16.05.2017| Виж цялата статия
 
Факторите, за които не подозирате, но могат да повлияят много на зодиакалната съвместимост с партньора ви Факторите, за които не подозирате, но...

Какво може да ви разкаже  астрологията  за...

19:59 | 17.05.2017| Виж цялата статия
 
Защо една силна жена е най-добрата партньорка, която някога можете да имате Защо една силна жена е най-добрата...

Тя няма да си губи времето да мрънка, тя ще действа

19:03 | 18.05.2017| Виж цялата статия
 
Мъж показва на котката си оптична илюзия и реакцията й е изумителна! Мъж показва на котката си оптична...

Мозъкът на котка работи подобно на човешкия

12:37 | 25.05.2017| Виж цялата статия
 
4 лесни начина да спрете негативното мислене, преди то да ви завладее 4 лесни начина да спрете негативното...

Начина ни на мислене зависи от нас самите

17:36 | 23.05.2017| Виж цялата статия
 
3 неща, които трябва да спрем да мислим за Близнаците 3 неща, които трябва да спрем да...

Те не са манипулативни

19:18 | 22.05.2017| Виж цялата статия
 
5 Храни, които да ви държат будни 5 Храни, които да ви държат будни

Избягвайте ги вечер

21:07 | 19.05.2017| Виж цялата статия
 
26 Стилни възрастни хора, които отказват да носят дрехи за пенсионери 26 Стилни възрастни хора, които...

Само можем да им завидим и да се поучим от тях

14:22 | 23.05.2017| Виж цялата статия
 
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg