5 знака, че давате твърде много

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано

Докато любезността и състраданието са страхотни качества, има такова нещо като твърде много даване. Важно е да се грижите за другите хора, но има момент, в който това може да стане саморазрушително и да ви струва собственото щастие.

Ето пет знака, че може да сте грижовна и да давате по-малко.

1. Хората се възползват от вас

Когато ви стане навик да слагате нуждите на другите над вашите собствени нужди, хората са длъжни да забележат. Твоите истински приятели няма да се възползват от твоята доброта, но вашите познати ще го направят. Хората около вас може да започнат да очакват, че винаги ще се откажете от това, което искате за себе си. Да отстояваш себе си не означава, че нямаш съчувствие към другите. Когато се чувствате претоварени, нещастни или просто не сте съгласни с някой друг, е добре да кажете не.

2. Прикривате истинските си чувства

 

Ако сте единственият, който се чувства по определен начин, държите мнението за себе си. Страхувате се да сте в група и да не сте съгласни с това, което мислят другите, защото се притеснявате, че те няма да ви харесат, ако изразите мнението си. Ако се грижите твърде много за това, което другите мислят за вас, в крайна сметка ще ви накара да се побъркате. Не можеш да накараш всички да мислят като теб, без значение какво правиш. Бъди себе си, бъди мил, а хората около теб ще те харесат за това, което си.

3. Вие поставяте нуждите на всички над себе си

 Само истински безкористният човек е в състояние непрекъснато да задоволява потребностите на другите над своите собствени, но това може да бъде най-дрениращият, най-изцеждащият аспект на това да си добър човек. Това улеснява другите да ви използват, за да продължат напред. Определянето на граници е изключително важно. Уверете се, че другите не виждат вашето състрадание като слабост.

4. Вие не прекарвате достатъчно време да се грижите за себе си

Когато отделите цялото си време, за да сте сигурни, че другите са щастливи, може да нямате време за себе си. Не оставяйте графиката си толкова запълнен, че да няма място за нещата, които обичате. Не по-малко важно е да се отдадете на любов и внимание, колкото и да се грижите за другите. За да бъдете щастливи и процъфтяващи, ви трябва само време да се отпуснете, да дишате, да практикувате вашите хобита и да презареждате.

5. Вие изглежда привличате нуждаещи се хора

 

Да бъдеш прекалено добър и да се грижиш за другите може да има своите спадове, а нуждаещите се хора са едни от тях. Тези, които са нуждаещи се или отчаяни често търсят някой, когото могат да използват, за да получат това, което искат. Когато някой е мил и състрадателен, може да го виждат като възможност за изсмукване. Внимавайте да не се превърнете в кошче за душевни отпадъци.Научете се да помагате, без да жертвате собственото си щастие. Когато ситуацията ви идва твърде много, за да се справите, или някой иска твърде много, научете се как да отстъпите и да кажете не. Да кажеш не не означава, че си невъзпитан или егоистичен -  често дори Не-то е много необходимо. Светът се нуждае от любезни и състрадателни хора, но не позволявайте на другите да се възползват от безкористните ви качества.


 

Коментари към "5 знака, че давате твърде много":
Най-четени
5 Поведения, които показват, че флиртуват с теб, според науката 5 Поведения, които показват, че...

Над 90 % от комуникацията е невербална

18:26 | 12.10.2017| Виж цялата статия
 
9 неща, които се случват, когато срещнете човека на вашите мечти 9 неща, които се случват, когато...

Ще се почувствате страхотно и няма да има място за...

12:59 | 20.10.2017| мъж на мечтите
 
Изследователите обясняват какво казва формата на устните ви за вас Изследователите обясняват какво казва...

Устните отпечатъци са уникални както и пръстовите

20:44 | 11.10.2017| Виж цялата статия
 
Човек намира птиче със замръзнали върху метална тръба крачета. Човек намира птиче със замръзнали...

Това, което Той прави ще ви стопли буквално и преносно ...

20:55 | 09.10.2017| Виж цялата статия
 
Ивелина Златанова, Зумба инструктор: Зумбата е прекрасен начин да отслабваш, докато се забавляваш Ивелина Златанова, Зумба инструктор:...

За танците, за усмивките и за това как да поддържаме форма

13:11 | 18.10.2017| танци музиката зумба
 
Изследователите обясняват защо трябва да се изправите пред най-тъмните си емоции, за да бъдете щастливи Изследователите обясняват защо трябва...

За да сме щастливи, трябва да приемем себе си със всички...

22:39 | 16.10.2017| приемане на негативни...
 
Откъде черните котки са придобили лошата си репутация и защо не я заслужават Откъде черните котки са придобили...

Суеверията за черните котки са минало

19:06 | 13.10.2017| Виж цялата статия
 
Седмичен хороскоп на зодия Везни Седмичен хороскоп на зодия Везни

Везни - От 23 септември до 22 октомври

18:05 | 17.10.2017| везни хороскоп
 
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg