3 признака, че караниците с приятеля/приятелката ви са абсолютно нормални

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети

С едно то бившите ми гаджета се карахме непрекъснато и аз всъщност мислех, че това означава, че сме по-влюбени от всеки друг. Аз приравнях любовта със страстта. Така че, според мен, колкото повече се карахме, толкова по-силни чувства имахме един към друг. Шантаво, нали?

След това имах връзка с човек, с който изобщо не се карахме. Оказа се, че тя не е истинска. Никой от нас не беше честен по отношение на емоции, негодувание или нужди.

Тогава колко често е нормално да се спори в една връзка? За да разберем,  попитахме Ерика Етън, специалист по връзките и инструктор по срещи за някои признаци, че караниците между вас и вашият партньор са напълно нормални.

"Пререканията са напълно нормални и здравословни във всяка връзка", казва тя. "Понякога най-нездравословните взаимоотношения са тези, в които всичко изглежда" ОК ", но проблемите  бълбукат под повърхността, без да бъдат обсъждани."

Въпреки това, не всички спорове в една връзка са полезни. Според Етън, това, което има значение е продуктивният спор. И така, кои са някои от признаците, че спора във вашата връзка става по здравословен начин?

1. Вие изговаряте нещата на момента

 

Етин казва, че признак за здравословен спор в една връзка е, че "вие сте в състояние да решите проблема, голям или малък, с един разговор." Това означава, че не се влачите в излишни словесни битки, няма пасивна агресия, мълчаливо отмъщение и никой не си ляга ядосан.

Но как да постигнете разрешаване на конфликтите толкова бързо и ефективно? Етън обяснява: "Слушайте другия човек, обяснете как поведението му ви кара да се чувствате, опитайте се да не викате, да разберете и да се опитате да видите другата гледна точка. И не мълчете, и не напускайте спора.

Това са задължителни условия за продуктивния спор и трябва да бъдат написани на плакат на стената или нещо подобно, или да бъдат избродирани на възглавницата ви.

2. Вие не задържате недоволството си

 

Разрешаването на конфликти означава действително разрешаване на конфликта, така че да не се появява отново и отново в отношенията ви.

Ако партньорът ви е забравил да измие съдовете преди три седмици и вие решите да включите това в текущия спор, това не е здравословен начин да се справите с конфликта в отношенията си. Етън обяснява, че когато спорите нормално и продуктивно, "вие не таите недоволство и не използвате конфликта срещу другия човек с по-късна дата".

Това означава, че всяка „битка” наистина трябва да бъде потушена и разрешена, преди да продължите напред, защото иначе негодуванието може да прелее от чашата и да се взриви като вулкан по-късно.

3. Вие не съхранявате архив

 

Здравословен спор означава, че не извършвате опис на всички неща, които вашият партньор е направил "погрешно" във вашата връзка. Етин обяснява, че когато се бориш честно, " се бориш за един спорен въпрос, не намесваш предишни проблеми в него."

Спорът е естествена част от всяка връзка, важното е той да се разрешава с уважение и толерантност. Това означава честна и автентична комуникация и решаване на проблемите незабавно и индивидуално, още щом те влезнат във вашите взаимоотношения. Не събирайте точки от нещата, които партньорът ви прави погрешно в отношенията ви, и недейте да таите злоба по отношение на тях.

Не забравяйте, че имате една обща цел: щастливо партньорство. Справедливият и продуктивен спор ще ви позволи да поставите това на първо място.


 

Коментари към "3 признака, че караниците с приятеля/приятелката ви са абсолютно нормални":
Най-четени
Как да премахнем газовете и подуването на корема само с четири съставки Как да премахнем газовете и...

И с избягването или намалявянето на следните храни:

19:08 | 14.03.2018| Виж цялата статия
 
10-те най-добри прически за кръгло лице 10-те най-добри прически за кръгло лице

Внимание дами с кръгли лица: Време е да се вдъхновите.

16:58 | 13.03.2018| Виж цялата статия
 
ПОКАЯНИЕ - ПАМЕТНИК НА ЖЕРТВИТЕ НА КОМУНИЗМА ПОКАЯНИЕ - ПАМЕТНИК НА ЖЕРТВИТЕ НА...

Изложба на скулптора Андрей Врабчев

16:35 | 16.03.2018| скулптура комунизъм
 
Веган протеинов шейк с боровинки Веган протеинов шейк с боровинки

Вкусен източник на енергия и здраве

19:10 | 16.03.2018| Виж цялата статия
 
Какво разкрива китайският ви зодиакален знак за вас Какво разкрива китайският ви...

Характеристика на всеки знак от китайския зодиак, Част II

17:14 | 20.03.2018| Виж цялата статия
 
Колаж: Мания по синтетиката и пластмасата Колаж: Мания по синтетиката и...

Прозрачност и и флуоресцентна палитра  за пролет -...

20:37 | 19.03.2018| Виж цялата статия
 
Какво казва китайският ви зодиакален знак за вас Какво казва китайският ви зодиакален...

Характеристика на всеки знак от китайския зодиак, Част 1

15:04 | 19.03.2018| Виж цялата статия
 
6 Тайни на слаби жени, които никога не правят диети 6 Тайни на слаби жени, които никога...

Откраднете техните трикове, нагласи и съвети, за да...

19:17 | 21.03.2018| Виж цялата статия
 
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg