Ягодов чийзкейк

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Направете почивните си дни още по-сладки!

Отдайте се едно страхотно изкушение с много ягоди, сирене и сметана, което със сигурност ще повдигне настроението ви. Какво пък, понякога малко наслада за вкуса и сетивата си заслужава повечкото калории!

 

 

Необходими продукти за приготвяне на блата:
3жълтъка
2 белтъка
1 щипка сол
1 ч. л. лимонова кора
3 с. л. захар
3 с. л. брашно
1 с. л. нишесте

Необходими продукти за приготвяне на горния слой на сладкиша:
2 с. л. желатин
3 жълтъка
1 ч. ч. захар
2 с. л. нишесте
1 ч. л. настъргана лимонова кора
1 ч. л. настъргана портокалова кора
400 мл портокалов сок
400 мл прясно мляко
300 г крем сирене, заквасена сметана или обезсолено сирене тип дунавия
200 мл течна сметана 35%
400 г ягоди

Начин на приготвяне

1. За да приготвите блата на сладкиша, първо разбивайте жълтъците заедно със солта, половината количество захар и лимоновата кора докато не се получи смес под формата на пяна. След това разбийте отделно и белтъците се разбиват с останалото количество захар. Смесете белтъците и жълтъците и върху получената консистенция пресейте брашното и нишестето. Разбърквайте леко до получаването на хомогенна смес и я изсипете във форма с подвижни стени с диаметър 24 см. Не забравяйте предварително да поставите във формата хартия за печене. Печете около 5-6 мин. на температура 200° С. Когато блатът изстине, извадете го от формата, махнете хартията, намажете стените на формата за печене с малко олио и отново поставете блата в нея.

2. За да приготвите сместа за горната част на сладкиша първо накиснете желатина в 50 мл студена вода. Смесете жълтъците, захарта, лимоновата и портокаловата кора, портокаловият сок, нишестето и млякото. Сложете получената консистенция да се вари на средна температура като я разбърквате непрекъснато. Когато започне да се сгъстява, отстранете я от котлона и я добавете желатина. Бъркайте се, докато се разтопи, след което оставете да изстине.

3. Разбийте сиренето или заквасената сметана и го добавете към желатиновата смес като се разбърква с желатиновата смес. Сметаната също се разбива на сняг и се прибавя към получената консистенция. Не забравяйте да разбъркате добре!

4. Нарежете ягодите на половинки, намажете тънък слой от крема върху блата и наредете плодовете върху него. Отгоре се изсипете останалото количество от крема.

5. Оставете сладкиша да се стегне за около 4-5 часа в хладилника.

Остава само да гарнирате този изкушение с ягоди и сладка бита сметана и можете да се размажете от удоволствие с получения разкош!
 


 

Коментари към "Ягодов чийзкейк ":
Най-четени
5 причини партньорът ви да не прави секс с вас, част II 5 причини партньорът ви да не прави...

Наслаждавайте се на повече секс в брака си

12:29 | 13.04.2017| брак секс липса
 
7 неща, които Рийз Уидърспун прави, за да изглежда  на 21 7 неща, които Рийз Уидърспун прави,...

Тя e като близначка на дъщеря си.

17:38 | 12.04.2017| Виж цялата статия
 
7 неща, които тайно унищожават зъбите ви 7 неща, които тайно унищожават зъбите ви

От какво да пазим зъбите си

14:15 | 20.04.2017| Виж цялата статия
 
Ето как се надявате бившият ви да се почувства след раздяла, въз основа на вашия зодиакален знак. Част 1 Ето как се надявате бившият ви да се...

Искате да изгори в пожар? Е малко е прекалено...

19:20 | 20.04.2017| Виж цялата статия
 
Как да украсим пъстри, мраморни яйца за Великден Как да украсим пъстри, мраморни яйца...

Обикновена бита сметана с хранителни оцветители може да...

18:22 | 13.04.2017| Виж цялата статия
 
Това гениално колело ще промени завинаги пикника Това гениално колело ще промени...

Чао, чао кошница за пикник.

18:17 | 18.04.2017| Виж цялата статия
 
5 знака, че давате твърде много 5 знака, че давате твърде много

Кога прекаляваме с даването?

17:05 | 20.04.2017| Виж цялата статия
 
Как да премахнете петна от кръв Как да премахнете петна от кръв

Следвайте тези стъпки, за да гарантирате, че петната от...

19:30 | 12.04.2017| Виж цялата статия
 
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg