Ягодов чийзкейк

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Направете почивните си дни още по-сладки!

Отдайте се едно страхотно изкушение с много ягоди, сирене и сметана, което със сигурност ще повдигне настроението ви. Какво пък, понякога малко наслада за вкуса и сетивата си заслужава повечкото калории!

 

 

Необходими продукти за приготвяне на блата:
3жълтъка
2 белтъка
1 щипка сол
1 ч. л. лимонова кора
3 с. л. захар
3 с. л. брашно
1 с. л. нишесте

Необходими продукти за приготвяне на горния слой на сладкиша:
2 с. л. желатин
3 жълтъка
1 ч. ч. захар
2 с. л. нишесте
1 ч. л. настъргана лимонова кора
1 ч. л. настъргана портокалова кора
400 мл портокалов сок
400 мл прясно мляко
300 г крем сирене, заквасена сметана или обезсолено сирене тип дунавия
200 мл течна сметана 35%
400 г ягоди

Начин на приготвяне

1. За да приготвите блата на сладкиша, първо разбивайте жълтъците заедно със солта, половината количество захар и лимоновата кора докато не се получи смес под формата на пяна. След това разбийте отделно и белтъците се разбиват с останалото количество захар. Смесете белтъците и жълтъците и върху получената консистенция пресейте брашното и нишестето. Разбърквайте леко до получаването на хомогенна смес и я изсипете във форма с подвижни стени с диаметър 24 см. Не забравяйте предварително да поставите във формата хартия за печене. Печете около 5-6 мин. на температура 200° С. Когато блатът изстине, извадете го от формата, махнете хартията, намажете стените на формата за печене с малко олио и отново поставете блата в нея.

2. За да приготвите сместа за горната част на сладкиша първо накиснете желатина в 50 мл студена вода. Смесете жълтъците, захарта, лимоновата и портокаловата кора, портокаловият сок, нишестето и млякото. Сложете получената консистенция да се вари на средна температура като я разбърквате непрекъснато. Когато започне да се сгъстява, отстранете я от котлона и я добавете желатина. Бъркайте се, докато се разтопи, след което оставете да изстине.

3. Разбийте сиренето или заквасената сметана и го добавете към желатиновата смес като се разбърква с желатиновата смес. Сметаната също се разбива на сняг и се прибавя към получената консистенция. Не забравяйте да разбъркате добре!

4. Нарежете ягодите на половинки, намажете тънък слой от крема върху блата и наредете плодовете върху него. Отгоре се изсипете останалото количество от крема.

5. Оставете сладкиша да се стегне за около 4-5 часа в хладилника.

Остава само да гарнирате този изкушение с ягоди и сладка бита сметана и можете да се размажете от удоволствие с получения разкош!
 


 

Коментари към "Ягодов чийзкейк ":
Най-четени
Дъщерята на Катрин Зита Джоунс е нейно мини копие Дъщерята на Катрин Зита Джоунс е...

Двете не биха могли да си приличат повече 

16:31 | 15.09.2017| Виж цялата статия
 
Ирина Флорин се завръща с нов сингъл Ирина Флорин се завръща с нов сингъл

Кралицата на клубната музика представя най-новия си...

12:10 | 14.09.2017| ирина флорин певица...
 
6 прекрасни начина да нарисувате ноктите си тази есен Част 1 6 прекрасни начина да нарисувате...

Само си представете колко добре ще изглеждат тези видове...

16:12 | 14.09.2017| Виж цялата статия
 
Няколко прекрасни начина да нарисувате ноктите си тази есен Част 2 Няколко прекрасни начина да...

Само си представете колко добре ще изглеждат тези...

18:30 | 15.09.2017| Виж цялата статия
 
12 храни, които ви правят по-умни 12 храни, които ви правят по-умни

Науката за интлекта и мозъка е напреднала

18:42 | 18.09.2017| Виж цялата статия
 
Кокошка и куче на дуел Кокошка и куче на дуел

Животинска борба - свободен стил

20:55 | 18.09.2017| Виж цялата статия
 
Ок ли е и защо ако вашият хороскоп е „в отпуск” Ок ли е и защо ако вашият хороскоп е...

Хороскопът ви няма нищо общо с живота ви? Ето защо:

16:42 | 19.09.2017| Виж цялата статия
 
6 обществени библиотеки, които са чудо на архитекурата 6 обществени библиотеки, които са...

6 от най-впечатляващите библиотеки в света

19:27 | 19.09.2017| Виж цялата статия
 
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg