Тайните за успех на Маргарет Тачър (част 1)

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано

Още преди да стане министър-председател на Великобритания, Маргарет Тачър си спечелва титлата „Желязната лейди”! Каква е тайната за успех на тази уникална жена, задържала се на този пост цели 11 години (От 1979 г. до 1990 г.)? Запознайте се с нейната философия, която наистина е само за силни момичета, но пък води до върха!

Разчитай на себе си!
Първото правило на една силна жена е да бъде достатъчно уверена в себе си, че ще успее да изгради своята кариера сама. Да градиш професионалния си опит на базата на семейни връзки или приятелство? Това е много грешен избор за тези, които искат да бъдат на високи длъжности.

Самата Маргарет Тачър е родена в бедно семейство на бакалин и шивачка, но става първата жена министър-председател на партията на консерваторите в света! А през 1992 г. е удостоена с титлата баронеса.

Стреми се да получиш добро образование!
За да се постигнеш определени висоти в кариерата си, не е задължително да имаш диплома. Но въпреки това, съществуват професии, които не могат да се научат без помощта на професионалисти. Политици, икономисти, юристи, мениджъри на големи компании - въпреки брилянтното си висше образование, те не спират да се учат през целия живот. Тези хора непрекъснато трябва да повишават на квалификацията си, за да бъдат най-добрите в света!

Още от най-ранно детство Маргарет и баща й са най-честите посетители на местната библиотека в Грантъм (родният град на Маргарет Тачър – бел.ред.). Така че, не е изненадващо, че тя успява да се завърши Оксфордския университет с блестяща диплома.

Изгради си железен характер!
Често пречките за постигане на върхове в кариерата са свързани с личния живот, слабия характер и невъзможността да се поемат рискове. Много е важно да си поставиш приоритети! А за тези, които искат да покорят света, те трябва да бъдат свързани с работата.

В училище Маргарет Тачър например никога не е ходила на кино или танци. Тя винаги е предпочитала уроците по пиано или да участва в училищните заседания. Друг пример за нейната всеотдайност и упоритост е изучаването на латински в продължение на четири години, за да отговори на условията за стипендия в Оксфордския университет. През 1985 г. в интервю за Daily Mail, Маргарет споделя: „Никога не съм спал повече от четири или пет часа на ден. Както и да е, животът ми - това е моята работа. Някои хора работят за да живеят. Аз живея, за да работя”.

Формулирай си ясна цел и я следвай постоянно!
Една от най-прости техники за постигане на успех е да си представим ясно пътят, който искаме да извървим, и да го разделим на няколко стъпки, които да постигаме постепенно.

Сърцето на Маргарет Тачър винаги е принадлежало на политиката и закона. На 23-годишна възраст, тя участва в парламентарните избори на Консервативната партия, което тогава е било лишено от смисъл, защото жените не се допускали в политиката. Опитът на Маргарет естествено претърпял провал, но тя не се отказала а върви към целта си. През 1953 г. тя получава степен по право и пет години работи като адвокат, специализиран в данъчните въпроси - необичайна професия за жена по това време! Няколко години по-късно тя става министър на образованието, а по-късно – лидер на Консервативната партия, а през 1979 г. и министър-председателя на Великобритания!

Ето как мечтата на една жена от средната класа да стане държавен глава се сбъдва!

Сам войнът не е войн!
В крайна сметка човек не постига нищо сам! Много е важно да си намерете си съмишленици и се обградете от влиятелни личности, които ревностно да вярват във вашата кауза. Няма да е лошо и да си спечелите подкрепата на тези, които вече са постигнали успех във вашата област. От тях можете да получите безценни съвети! Топлите отношения с вашите колеги и бизнес партньори са изключително важни.

Години наред Маргарет Тачър е единствената жена в политиката с власт, но това не и пречи да успее да намери общ език с много мъже и да запази необходимата професионална дистанция. Приятелството й с много държавни глави несъмнено е помогнало за преодоляването на Студената война и за идването на демокрацията в бившите социалистически републики.

Но това съвсем не всички, което можем да научим от Желязната лейди. Очакват ви още от тайните за успех на Маргарет Тачър!
 


 

Коментари към "Тайните за успех на Маргарет Тачър (част 1)":
Най-четени
 
Френски фермери позираха за секси календар на Фред Гудон Френски фермери позираха за секси...

С такива мъже всичко ще е наред през 2017г.

11:10 | 05.12.2016| Календар Секси Фермери
 
Ето защо винаги трябва да махате палтото на детето в кола Ето защо винаги трябва да махате...

Ако не го направите  излагате децата на сериозна...

18:57 | 28.11.2016| Виж цялата статия
 
6 съвета за тих секс, които да изпробвате в къщата на родителите му 6 съвета за тих секс, които да...

Зара Бари от „Elite Daily”съветва как да...

14:45 | 28.11.2016| Пози тихи изпробвате
 
Изненадващата история, която се крие зад емблематичната прическа на принцеса Даяна  Изненадващата история, която се крие...

Стила  на 90-те, който *всеки * копира почти никога...

18:55 | 29.11.2016| Виж цялата статия
 
Какво се случва с тялото ти, когато спреш да пушиш Какво се случва с тялото ти, когато...

Положителните ефекти на спирането на цигарите

13:01 | 30.11.2016| Виж цялата статия
 
 
14 начина да отслабнем по време на празниците, вместо да напълнеем 14 начина да отслабнем по време на...

Не позволявайте талията ви да плаща цената на веселбата

19:04 | 02.12.2016| Виж цялата статия
 
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. RSS BEU.bg