Суфле със спанак и пармезан

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Ако сте почитатели на ястията със спанак, ето това със сигурност ще ви накара да си оближете пръстите! Какво ще кажете за едно суфле със спанак и Пармезан?

Необходими продукти:
450 гр замразен нарязан спанак
1/4 чаша масло
1/4 чаша брашно
1 чаша мляко
4 смлени скилидки чесън
4 супени лъжици лук - ситно нарязан
сол и черен пипер на вкус
1/4 с.л. смляно индийско орехче
3 яйца, разделени на белтъци и жълтъци
1/2 чаша сирене пармезан

Начин на приготвяне:
Сложете спанака в тенджера с вряща вода и задушете за поне 8-10 минути. След сваряването изцедете спанака от водата в гиргиф, натиснете хубаво, за да се отцеди добре. Загрейте фурната до 190 °. Подмажете керамична огнеупорна форма за печене.

Загрейте маслото и чесъна в тиган на среден огън. Когато маслото се разтопи, добавете брашното и разбъркайте до гладка и кипяща смес, леко покафеняваща. Добавете сол и черен пипер на вкус. Постепенно добавете млякото като разбърквате непрекъснато. Когато сместа се сгъсти и кипне, отстранете от огъня.

Изключете котлона и добавете към сместа яйчните жълтъци, лука, спанака, сиренето и поръсете с индийско орехче.

В купа разбийте белтъците с щипка сол, докато стане пухкава пяна. Изсипете няколко лъжити от белтъците в спаначената смес и разбъркайте. Това е важна част - разбийате останалите белтъци още, за да може после сместа да стане пухкава и да бухне при печене. Много внимателно, за предпочитане с шпатула, изсипете останалите добре разбити белтъци и внимателно смесете, без да разбърквате интензивно, за да остане въздух от белтъците.

Излейте сместа в приготвения съд за печене. Внимавайте да не напълните прекалено съда, тъй като суфлето доста ще набъбне при печене (малко над половината от съда е добре).

Печете суфлето в загрятата фурна, докато увеличи обема си и добие кафеникав загар - около 15-20 минути. Използвайте тънък шиш или клечка за зъби, за да проверите дали вътрешноста се е изпекла добре - трябва да е малко лепкава в средата, но не сурова.


Сервира се веднага, още топло, самостоятелно или гарнирано със сос по избор.
 


 

Коментари към "Суфле със спанак и пармезан ":
Най-четени
Изследванията показват, че за първородните деца е по-вероятно да имат наднормено тегло Изследванията показват, че за...

Имате проблеми с диета? Обвинявайте братята и сестрите си.

20:08 | 04.12.2017| Виж цялата статия
 
 
Какво не трябва никога да казвате на депресиран човек Какво не трябва никога да казвате на...

И какви са симптомите на депресия

18:17 | 05.12.2017| Виж цялата статия
 
6 Доказани начина да направите добро първо впечатление 6 Доказани начина да направите добро...

- Никога няма да имаш втори шанс да направиш първо...

16:43 | 07.12.2017| Виж цялата статия
 
Суперлуната този уикенд ще бъде най-ярката за цялата година Суперлуната този уикенд ще бъде...

Това е втората година с декемврийска Суперлуна - Ето...

17:36 | 01.12.2017| Виж цялата статия
 
10 Очарователни факта за хората, родени през декември 10 Очарователни факта за хората,...

Тези бебета може да са родени последни в годината, но със...

15:20 | 08.12.2017| Виж цялата статия
 
Майките и дъщерите имат най-силната връзка, според науката Майките и дъщерите имат най-силната...

Вие разбирате взаимно емоциите си по-добре от всеки друг.

18:49 | 07.12.2017| Виж цялата статия
 
Учените обясняват значението, което стои зад съвпаденията Учените обясняват значението, което...

Или само се опитват да обяснят...

19:22 | 06.12.2017| Виж цялата статия
 
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg