Странните решения на Господ...

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Сама вкъщи

По начало не бих казала, че съм вярваща... Или по скоро, не че не съм вярваща, но не мисля, че там горе има някакъв чичка, дето гледа и решава съдбите ни според деянията ни. Това съвсем не означава, че съм Богохулна или, че не смятам, че всичко се връща! Имам си просто собствени разбирания – признавам енергиите, измеренията, вярвам в съдбата, която е предначертана, обожавам де жаву-тата си и мисля, че ако човек наистина иска нещо много силно и от сърце, то ще се случи някой ден, защото самите ние трябва да вярваме в себе си и можем да променим съдбите си.


Това е история, която се надявам да отвори сърцата ви, да погледнете от друг ъгъл на живота и да ви накара да мислите повече за добрините и мечтите си. Разбира се, за да получиш добро не трябва да вършиш зло. Така си мислех в детските си години, че дори ме държи и до сега! Спомням си, когато бях първи клас и имаше едно момиче, което ми стана най-добрата приятелка – Наташа. Естествено, с нея си имахме отделни родители, братя и сестри, баби и дядовци и прочие. Обаче някак си бяхме такива приятелки, че искахме да сме сестри и си мислехме колко ли хубаво ще бъде. Нали познавате детските мечти?! Знаехме, че това е невъзможно, че се случва само в приказките. Но бяхме чували, че ако се молиш на Господ и мечтите се сбъдват. 

 

И с 6 годишната Наташа се молехме... дали сме казвали Боже, Господи и разни имена, не помня, но сме вярвали, че ако искаш нещо силно, то ще се случи. А родителите ни, дори не се познаваха. Няма да изпадам в подробности как, какво и защо, но когато сестра ми – Илина, завърши гимназия, бях на 13, Наташа на 12, а Бурил – брат й, на 15. Живеехме заедно - баща ми, майката на Наташа и ние четиримата малчугани. Беше много весело. Желахме, искахме – получихме... И дори нищо не направихме, само вярвахме, че може да се случи и си го представяхме.

 

Родителите ни се запознаха случайно - на родителска среща в 3-ти клас, но наистина няма да разказвам подробности. Разбира се, в по-късен етап - животът ми също подлежеше на силни желания, сбъдвания на мечти, вземане на важни решения и предприемане на действия. И да си призная има много случки в него, които са се получили точно, както съм искала и до известна степен са ме накарали да повярвам, че не ''Господ'' определя какво ще ни се случи, всичко зависи от желанията ни да променим нещо у себе си и да се помъчим всичко да е, както сме си го представяли. Да се борим! От нас самите зависи дали ще сме щастливи през живота си и в какво ще вярваме. Има една поговорка: ''Ако не си помогнеш сам и Господ не може да ти помогне''. Въпреки, че споменах, че не вярвам в небесния чичо, абсолютно подкрепям тази фраза – тя е ясна, сами ковем желязото, ние решаваме какво се случва с нас! Ние решаваме дали да сме тъжни и усмихнати, добри или лоши, щастливи или нещастни.

 

Аз използвам позитивността, оптимизма, и вярата в доброто за оръжия в живота. Иначе всеки да си вярва в каквото си иска. Никой няма да съдя, всеки има право на избор. Това, което искам да кажа, е че ако наистина много силно вярвате в нещо и от сърце, то наистина, рано или късно, ще се случи. Ако пък не се случи, значи сте избрали нещо друго, за сметка на това, което желаете и се надявам да сте много по-щастливи! И бъдете сигурни: ''Няма нищо случайно!" Каза ми го бездомна жена, която си беше направила къщичка от картон на спирката на рейса и пушеше цигара, завита с юрган. И помнете - няма други хора, които да са отговорни за нашите действия и постъпки!
 


 

Коментари към "Странните решения на Господ...":
Най-четени
5 вида лошо поведение при децата, свързано с родителски грешки 5 вида лошо поведение при децата,...

Възпитанието на децата зависи основно от родителите

11:58 | 19.06.2017| Виж цялата статия
 
Какъв тип гадже ще бъде той според зодията. Част І Какъв тип гадже ще бъде той според...

Романтичен или злопаметен, стабилен или неуравновесен...

18:27 | 13.06.2017| Виж цялата статия
 
 
Защо краката ви се потят (толкова много)? Защо краката ви се потят (толкова...

Какво обясняват докторите

19:15 | 12.06.2017| Виж цялата статия
 
3 неща, които НИКОГА НЕ трябва да правите при отстраняване на кърлеж! 3 неща, които НИКОГА НЕ трябва да...

И как се тостранява правилно

13:39 | 20.06.2017| кърлеж
 
9 Непродуктивни навика, които успешните хора избягват 9 Непродуктивни навика, които...

Eто какъв е пътят на успеха:

15:13 | 16.06.2017| Виж цялата статия
 
Какъв тип гадже ще бъде той, според зодията му. Част ІІ Какъв тип гадже ще бъде той, според...

Ето как да разберете какъв приятел ще бъде той, въз...

19:29 | 14.06.2017| Виж цялата статия
 
Какво означава рождената дата на близнаците на Клуни Какво означава рождената дата на...

Ела и Александър Клуни официално са зодия Близнаци, но...

21:34 | 12.06.2017| Виж цялата статия
 
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg