Свински котлет в сметанов сос и салвия

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Препоръчано

Ако обичате да си похапвате месце, като мен, с тази страхотна рецепта ще се поглезите както му е реда. Ароматът на салвия ще ви замая, та да оближете и тавата. Най хубавото е че рецептата е толкова лесна, че дори и не много опитните готвачи ще се справят с лекота.


Ако мъжът ви не си пада много по гозбите, които му готвите или все повтаря как майка му ги прави най-вкусни, сгответе му свинския котлет със салвия и ще забрави и за гозбите на майка си, та и на баба си дори. :)


За целта са ви нужни:

4 свински котлета
1 глава лук
1-2 ч.л. мед
200-300гр. цели мариновани печурки
250 мл. течна сметана за готвене
2-3 с.л. брашно
100 мл. бяло вино
2-3 стръка салвия
сок от лайм
сол и черен пипер
соев сос
маргарин

Само внимавайте с бялото вино, защото ако прекалите с дозата може да ви нагорчи малко.

 

Начин на приготвяне:

Накиснете котлетите в соев сос и ги оставете да постоят около 20-30 минути в хладилника, колко повече толкова по-сочни ще станат. През това време запържете брашното в малко зехтин, докато добие лек златист цвят. После добавяте сметаната и като заври лекичко, добавете и виното. Оставяте да поври още една минута и пускате гъбите цели. Пускате вътре и клончето салвия (може и ситно нарязана), малко сол на вкус и го оставяте да поври на слаб огън, докато се сгъсти и заприлича на сос.

Докато сосчето ви ври, може да изкарате вече котлетите, няма нужда да ги овкусявате, те би трябвало да са поели достатъчно от соевия сос, но все пак, ако желаете, може да ги поръсите с малко сол или подправка от сушени зеленчуци. Намажете скарата преди да ги сложете да се пекат, най добре с мас, ако нямате, може и с олио. Най-важното при печенето е да ги обръщате редовно, за да не загорят и да ги намазвате от време на време с малко маргарин, те ще го поемат и ще станат по-крехки.


За гарнитура нарязвате лука на шайби и го карамелизирате с меда в тиган. Тази стъпка е изцяло по желание, можете да гарнирате котлета по ваш вкус!

 

Бон апети!
 


 

Коментари към "Свински котлет в сметанов сос и салвия":
Най-четени
5 причини, че трябва да превърнете 2018 г. във вашата, егоистична година 5 причини, че трябва да превърнете...

Здравословният егоизъм е начин на оцеляване и път към...

18:23 | 04.01.2018| Виж цялата статия
 
Най-доброто новогодишно прочистване за вашия зодиакален знак, Част І Най-доброто новогодишно прочистване...

  Създайте си усещане за нещо наистина...

18:05 | 05.01.2018| Виж цялата статия
 
Най-добрите вечерни тоалети на  „Златен глобус” 2018 Най-добрите вечерни тоалети на...

Тези звезди заявиха твърда позиция тази година.

21:04 | 08.01.2018| Виж цялата статия
 
Бети Уайт казва, че тайната на дългия живот е във водката и хот-дога Бети Уайт казва, че тайната на дългия...

Всички най-добри съвети за живота, които Бети Уайт някога...

20:09 | 12.01.2018| Виж цялата статия
 
 
12 срещи, на които Всяка двойка трябва да отиде през зимата 12 срещи, на които Всяка двойка...

Променете ежедневието си и прекарайте повече време заедно

14:17 | 04.01.2018| Виж цялата статия
 
Най-доброто новогодишно прочистване за вашия зодиакален знак, Част ІI Най-доброто новогодишно прочистване...

  Създайте си усещане за нещо наистина...

14:40 | 08.01.2018| Виж цялата статия
 
Премахнете стреса за 10 минути Премахнете стреса за 10 минути

Опитайте тези 5 Йога пози, за да се почувствате по-добре...

18:15 | 12.01.2018| премахване стрес
 
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg