Рецепта за шоколадово-орехови сладки с карамел

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Това леко мрачно време е много предразполагащо за експерименти в кухнята. Така че, ако искате да изненадате близките си с нещо много вкусно, предлагаме ви тази рецепта за шоколадово-орехови сладки с карамел!

 

Необходими продукти:

1 яйце

110-120 г омекнало краве масло

160 г (2/3 ч. ч.) захар

2 ч. л. прясно мляко

1 ванилия

160 г (1 ч. ч.) брашно тип 500

1/3 ч. ч неподсладено какао на прах

1/2 ч. л. сол
16 дъвчащи карамелени бонбони
3 ч. л. сладкарска сметана
1 и 1/4 ч. ч. ситно нарязани фъстъци и/или орехи
90 г шоколадов кувертюр (цял или на парченца) 
1 ч. л. краве масло

 

Начин на приготвяне:

Яйцето се разделя. Белтъкът се покрива и се слага в хладилника. 

Маслото се разбива за 30 секунди в голяма купа. Добавят се захарта, жълтъкът, прясното мляко и ванилията и разбиването продължава.

 

В друга купа се смесват брашното, какаото и солта. Сместа се добавя в купата с маслото и се разбива, докато се смеси добре. Тестото се завива с фолио и се охлажда около 2 часа. Фурната се загрява до 180 С.

 

Тавата леко се намазнява или се покрива с хартия за печене.

 

В малка тенджера се загряват заедно на ниска температура сметаната и карамелените бонбони, докато сместа стане хомогенна. Оставя се настрана.

 

Белтъкът леко се разбива на ръка.

 

Тестото се изважда от хладилника и от него с лъжица за сладолед или с чаена лъжичка се оформят малки топки с диаметър 2-3 см. Топчетата се овалват в белтъка, после в счуканите ядки и се поставят в тавата на разстояние около 2-3 см едно от друго.

 

С палец се прави дълбока вдлъбнатина в средата на всяко топче. Пече се около 10 минути или докато краищата се стегнат. Ако вдлъбнатинките са се издуе, се оформят отново с палец или с друг подходящ инструмент.

 

Малко от карамелената смес се изсипва във всяка вдлъбнатинка така, че да не прелее. Ако сместа се е втвърдила, се загрява леко отново, докато достигне необходимата консистенция. Напълнените сладки се охлаждат на решетка. 

В малка тенджера на бавен огън се загряват кувертюрът и маслото, докато сместа стане гладка. Леко се охлажда и на тънка струйка се изсипва върху сладките като решетка или зигзагообразни черти.

 

Изчаквате шоколадът не се втвърди напълно и нападате!


 

Коментари към "Рецепта за шоколадово-орехови сладки с карамел ":
Най-четени
7 знака, че взаимоотношенията ви изискват  твърде много усилия 7 знака, че взаимоотношенията ви...

7 знака, че просто не си заслужава

19:25 | 13.03.2017| Виж цялата статия
 
4 признака, че вашият партньор никога няма да изневери 4 признака, че вашият партньор никога...

Ако той се държи така, няма повод за притеснение:

17:45 | 23.03.2017| Виж цялата статия
 
Кучетата могат да бъдат най-добрият приятел на човека, но ново изследване показва, че те могат да бъдат и умишлено подли Кучетата могат да бъдат най-добрият...

Кучетата притежават човешки познавателни способности

14:42 | 16.03.2017| Виж цялата статия
 
Талант от Талант от "Бон-Бон"...

Прекрасната Петра е само на 10 г.

15:05 | 15.03.2017| полин генова певица
 
10 причини, че имате нужда от повече стайни растения в ежедневието си 10 причини, че имате нужда от повече...

Растенията благоприятстват на психическо и физическо ниво

16:11 | 13.03.2017| Виж цялата статия
 
8 начина, да преодолеете бившия според Дженифър Лопес 8 начина, да преодолеете бившия...

Тя успя, ще успеем и ние...

15:35 | 23.03.2017| Виж цялата статия
 
Веган теми за недохранени и анемични бебета взривиха социалните мрежи Веган теми за недохранени и анемични...

До колко полезно е да се отглеждат деца вегани?

12:37 | 12.03.2017| Виж цялата статия
 
6 Признака,  че Законът за привличането работи за вас 6 Признака, че Законът за...

Позитивизмът привлича доброто

17:15 | 17.03.2017| Виж цялата статия
 
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg