Рецепта за шоколадово-орехови сладки с карамел

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Това леко мрачно време е много предразполагащо за експерименти в кухнята. Така че, ако искате да изненадате близките си с нещо много вкусно, предлагаме ви тази рецепта за шоколадово-орехови сладки с карамел!

 

Необходими продукти:

1 яйце

110-120 г омекнало краве масло

160 г (2/3 ч. ч.) захар

2 ч. л. прясно мляко

1 ванилия

160 г (1 ч. ч.) брашно тип 500

1/3 ч. ч неподсладено какао на прах

1/2 ч. л. сол
16 дъвчащи карамелени бонбони
3 ч. л. сладкарска сметана
1 и 1/4 ч. ч. ситно нарязани фъстъци и/или орехи
90 г шоколадов кувертюр (цял или на парченца) 
1 ч. л. краве масло

 

Начин на приготвяне:

Яйцето се разделя. Белтъкът се покрива и се слага в хладилника. 

Маслото се разбива за 30 секунди в голяма купа. Добавят се захарта, жълтъкът, прясното мляко и ванилията и разбиването продължава.

 

В друга купа се смесват брашното, какаото и солта. Сместа се добавя в купата с маслото и се разбива, докато се смеси добре. Тестото се завива с фолио и се охлажда около 2 часа. Фурната се загрява до 180 С.

 

Тавата леко се намазнява или се покрива с хартия за печене.

 

В малка тенджера се загряват заедно на ниска температура сметаната и карамелените бонбони, докато сместа стане хомогенна. Оставя се настрана.

 

Белтъкът леко се разбива на ръка.

 

Тестото се изважда от хладилника и от него с лъжица за сладолед или с чаена лъжичка се оформят малки топки с диаметър 2-3 см. Топчетата се овалват в белтъка, после в счуканите ядки и се поставят в тавата на разстояние около 2-3 см едно от друго.

 

С палец се прави дълбока вдлъбнатина в средата на всяко топче. Пече се около 10 минути или докато краищата се стегнат. Ако вдлъбнатинките са се издуе, се оформят отново с палец или с друг подходящ инструмент.

 

Малко от карамелената смес се изсипва във всяка вдлъбнатинка така, че да не прелее. Ако сместа се е втвърдила, се загрява леко отново, докато достигне необходимата консистенция. Напълнените сладки се охлаждат на решетка. 

В малка тенджера на бавен огън се загряват кувертюрът и маслото, докато сместа стане гладка. Леко се охлажда и на тънка струйка се изсипва върху сладките като решетка или зигзагообразни черти.

 

Изчаквате шоколадът не се втвърди напълно и нападате!


 

Коментари към "Рецепта за шоколадово-орехови сладки с карамел ":
Най-четени
Как да се освободите от привързаността си към токсичен човек в живота си Как да се освободите от...

Всички се привързваме, често в неправилния човек

18:27 | 21.11.2017| Виж цялата статия
 
Като разберете какво има в картофите на McDonald Като разберете какво има в картофите...

И не само в картофите. Тези съставки са в съдържанието на...

12:54 | 23.11.2017| Виж цялата статия
 
5 Поведения на мъжете, които все още се държат като 5 Поведения на мъжете, които все още...

Те винаги оставят малко деца, но ето кога, положението е...

15:01 | 17.11.2017| Виж цялата статия
 
7 Съвета как да се погрижите за себе си, когато се чувствате зле 7 Съвета как да се погрижите за себе...

Никой не може да ни помогне така, както можем ние самите

13:37 | 13.11.2017| Виж цялата статия
 
Науката показва защо тишината е наистина важна за мозъка ви Науката показва защо тишината е...

За емоционалното ни здраве и ефективна работа, тишината е...

18:55 | 14.11.2017| Виж цялата статия
 
Папагал  в компанията на котки! Папагал в компанията на котки!

Кой кого ще изплаши?

19:46 | 17.11.2017| Виж цялата статия
 
Науката разкрива какво казва профилната снимка за личността ви! Науката разкрива какво казва...

Науката доказва, че автопортретът ви, (селфито), говори...

14:23 | 22.11.2017| Виж цялата статия
 
Лувъра в Абу Даби: Музеят на щастието Лувъра в Абу Даби: Музеят на щастието

Построен на острова на щастието

15:44 | 16.11.2017| Виж цялата статия
 
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg