Рецепта за шоколадови бисквитки

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Ако в това мрачно време ви е нужна доза настроение, нека ви кажем, че едно шоколадово изкушение винаги върши работа. А цял куп шоколадови бисквитки още повече! Ето една страхотна рецепта за такива, която ще ви накара да си оближете пръстите…

 

Необходими продукти:

170 г шоколад, начупен на парченца

58 г + 2 с. л. краве масло

95 г захар

2 яйца

1 ч. л. ванилова есенция

195 г брашно

2 с. л. какао
3/4 ч. л. бакпулвер
1/4 ч. л. сол
пудра захар

 

 

Начин на приготвяне:

Шоколадът се разтопява заедно с маслото и се охлажда.

Яйцата се разбиват със захарта, след което се прибавят есенцията и шоколадовата смес.

Тестото се разбърква до еднородност. Брашното се пресява с какаото, солта и бакпулвера. Изсипва се при шоколадовото тесто и се разбърква добре.

Купата се поставя в хладилник минимум за 2 часа, за да се втвърди добре.

Фурната се загрява на 160 С.

С чаена лъжица се отчупват парченца тесто, от които се правят топки ~ 2,5 см диаметър. Топчетата шоколадови бисквити се овалват добре в пудра захар и се нареждат в огнеупорна тава, застелена с хартия за печене.

Пекат се 12 минути или до готовност. Нормално е по време на печенето да се напукат леко.

Шоколадовите бисквити се охлаждат върху метална скара и… се изяждат с кеф! 


 

Коментари към "Рецепта за шоколадови бисквитки ":
Най-четени
 
Как да  помогнем на приятел с пристъп на паник атака Как да помогнем на приятел с пристъп...

Какви са признаците на паник атака

17:11 | 18.01.2017| Виж цялата статия
 
Колко секс месечно правят щастливите двойки? Колко секс месечно правят щастливите...

Колко често трябва да прави секс една двойка, за да е...

17:15 | 11.01.2017| секс колко правят
 
 
 
20 години след смъртта й, принцеса Даяна най-накрая е удостоена с официално честване 20 години след смъртта й, принцеса...

2017--та посветена на принцеса Даяна

19:58 | 16.01.2017| Виж цялата статия
 
 
 
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg