Рецепта за многозърнести блокчета

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

В един  динамичен ден няма нищо по-хубаво от това да си вземеш кратка следобедна почивка и да се поглезиш с нещо вкусно, което да ти даде достатъчно енергия да завършиш работните си задължения успешно и без напрежение.

В такива моменти повечето от нас най-често посягат към поредното кафе, което всъщност усилва напрежението и чувството за глад, вместо да ни даде тонус и настроение.

Но днес, в сайта "Кулинарно в кухнята с Йоана"  (www.kulinarno-joana.com), се натъкнахме на страхотна алтернатива - многозърнести блокчета. Те са чудесна здравословна, следобедна закуска, можем да си ги приготвим сами в домашни условия и най-хубавото -  ще ни заредят с голяма доза добро настроение! Ето я и точната рецепта...

Необходими продукти:

·         80 гр. фини овесени ядки

·         80 гр. сурови слънчогледови семки

·         80 гр. сурови тиквени семки

·         80 гр. сусам

·         6-7 суп. лъж. мед

·          

Начин на приготвяне:

Нагрява се тефлонов тиган.  В него се запичат първо по отделно за няколко минути, докато придобият цвят: сусама, овесените ядки, слънчогледовото и тиквеното семе. После още минута - две всички заедно.

Още топли  ядките се изсипват в купа и към тях се добавя меда като сместа се разбърква добре.

В плитка тавичка се постила хартия за печене.  Сместа се изсипва равномерно и се заглажда като се пресоват ядките с твърд плосък предмет (може да използвате малка дървена дъска) и се покриват и отгоре с хартия за печене.  Десертът се оставя да стегне за един час.

Пресованият блок се обръща върху дъска за рязане, отделя се хартията и се нарязва на парчета, според предпочитанието ви за форма и грамаж за порция.


 

Коментари към "Рецепта за многозърнести блокчета":
Най-четени
Приемът на Ибупрофен за само една седмица увеличава риска от сърдечен удар с 50% Приемът на Ибупрофен за само една...

Звучи доста притеснително

20:32 | 16.05.2017| Виж цялата статия
 
Какво е това бяло нещо, което отделя сьомгата при обработка? Какво е това бяло нещо, което отделя...

И по-добрият въпрос: Безопасно ли е да се яде?

18:57 | 12.05.2017| Виж цялата статия
 
6 причини, поради които винаги ви е студено 6 причини, поради които винаги ви е...

Защо треперим и в топло време

16:50 | 15.05.2017| Виж цялата статия
 
Факторите, за които не подозирате, но могат да повлияят много на зодиакалната съвместимост с партньора ви Факторите, за които не подозирате, но...

Какво може да ви разкаже  астрологията  за...

19:59 | 17.05.2017| Виж цялата статия
 
Пълнолунието този месец ще поиска от нас да бъдем търпеливи Пълнолунието този месец ще поиска от...

Цветната, пълна Луна на 10 май подпомага разцъфтяването...

20:54 | 10.05.2017| Виж цялата статия
 
Защо една силна жена е най-добрата партньорка, която някога можете да имате Защо една силна жена е най-добрата...

Тя няма да си губи времето да мрънка, тя ще действа

19:03 | 18.05.2017| Виж цялата статия
 
Астрологът Маргарита Паскалева разкрива подходящите дати за брак през 2017 г. Астрологът Маргарита Паскалева...

Вижте ценните съвети на астроложката за тази година

17:03 | 11.05.2017| астрологични мъдри...
 
Отговори на въпрoса и спечели комплект грижа за коса Doliva! Отговори на въпрoса и спечели...

Отговорете на въпроса „ От какво има нужда Вашата...

13:50 | 15.05.2017| Doliva спечели...
 
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg