По-дълбокият смисъл на пълната луна този месец

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Любопитно

По-дълбокият смисъл на пълната луна този месец

Застудяването е факт и е във въздуха, нощта пристига по-рано. Официално е октомври, а по това време на годината умът естествено се измества  към по-тъмните мисли и субекти.

Разбира се, ние можем отчасти да благодарим на луната,  за тази тенденция към зловещо. Пълната „кървава” луна ще се издигне този четвъртък, 5 октомври, в 21:41 часа.

Въпреки че Луната от миналия месец  е известна като Луната на жътвата в духовните кръгове, пълната луна на този месец се счита също за Луна на жътвата, макар и в съвсем различен смисъл.

От селскостопанска гледна точка, "Луната на жътвата" е пълната луна, която се появява най-близо до есенното равноденствие. Тази година тази чест се пада на луната на октомври.

Както често се случва с пълните луни, Октомврийската има няколко имена в различните секти базирани на природните вероизповедания.Освен Кървавата Луна, това пълнолуние е известно и като Луна на лова и Зората на Умиращата трева.Обединяващата тема тук е смъртта, но това не е толкова страшно, колкото звучи: Тези три имена идват от време, когато хората трябвало да търсят и ловят храната си, като през цялото време забелязвали признаците за неизбежната "смърт" на природата през идващата зима.

Всъщност тъмната и зловеща репутация на тази луна не произтича от името й, а от факта, че Самхейн (езически  празник, който почита смъртта и вдъхновява Хелоуин.Произхождащ от древна Европа като фестивал на келтския огън, Самхайн днес се празнува в цял свят. ), попада в този  лунен месец.

За някои може да е духовно задоволително, да  почетат Кървавата Луна, отразяваща отвъдния живот и смъртността, особено преди мъртвата Луна през ноември, което ни насърчава да мислим за онези, които сме загубили (починалите ни близки). Разбира се, може да не сте на място, където сте готови да се потопите в такава тежка тема. За щастие това не е единственият начин да наблюдавате пълната луна на октомври.

Влизането в лунния месец на октомври означава да приемем - и празнуваме - факта, че природата е към своя край за тази годината.Ако още не сте украсили къщата си с шишарки, кратуни и други есенни акценти, сега е време да започнете декорирането.Привеждането на обекти от природата във вашето жизнено пространство е лесен начин да се почете енергията на това пълнолуние.Друг често срещан начин да се почете кървавата Луна е да се сготви топло, обилно ядене, със или без месо.

Каквото и да решите да направите, Кървавата Луна е възможност да посрещнете това време на годината в живота си. Макар че това може да означава по-ниски температури и по-дълги нощи, пълнолунието през октомври е една крачка по-близо до края на годината и усещането за затваряне, което често идва с нея.


 

Коментари към "По-дълбокият смисъл на пълната луна този месец":
Най-четени
 
5 Поведения, които показват, че флиртуват с теб, според науката 5 Поведения, които показват, че...

Над 90 % от комуникацията е невербална

18:26 | 12.10.2017| Виж цялата статия
 
Изследователите обясняват какво казва формата на устните ви за вас Изследователите обясняват какво казва...

Устните отпечатъци са уникални както и пръстовите

20:44 | 11.10.2017| Виж цялата статия
 
Човек намира птиче със замръзнали върху метална тръба крачета. Човек намира птиче със замръзнали...

Това, което Той прави ще ви стопли буквално и преносно ...

20:55 | 09.10.2017| Виж цялата статия
 
Най - добрите и здравословни начини за отслабване за жените над 30 години Най - добрите и здравословни начини...

Възвърнете момичешката си фигура

12:30 | 05.10.2017| Виж цялата статия
 
Изследователите обясняват защо трябва да се изправите пред най-тъмните си емоции, за да бъдете щастливи Изследователите обясняват защо трябва...

За да сме щастливи, трябва да приемем себе си със всички...

22:39 | 16.10.2017| приемане на негативни...
 
Откъде черните котки са придобили лошата си репутация и защо не я заслужават Откъде черните котки са придобили...

Суеверията за черните котки са минало

19:06 | 13.10.2017| Виж цялата статия
 
Вяра Атова с нова песен Вяра Атова с нова песен

"Следи" е новият сингъл на певицата Вяра Атова

18:19 | 05.10.2017| бг музика
 
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg