Нови книги: „Бели трюфели през зимата” на Никол М. Келби

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Препоръчано
Нови книги: „Бели трюфели през зимата” на Никол М. Келби
Снимков материал: ИК „Кръгозор”

„Бели трюфели през зимата” на Никол М. Келби разказва за личната история Огюст Ескофие (1846–1935), който става известен с презимето „царя на готвачите. Той променя начина ни на хранене чрез своите ресторанти в прочутите хотели „Савой” и „Риц” и е човекът, отговорен за представата ни за съвременното кулинарното изкуство.

Огюст описва подробно готварските техники, като ги адаптира към по-модерните времена. И до днес описаните от Ескофие методи за организация на кухнята, за приготвяне на сосове и други подобни кулинарни похвати са основата, върху която стъпва всеки един готвач.

Неговата лична история обаче е не по-малко интересна...

„Най-интересната част от всеки живот е онова, което е останало неразказано. Именно оттам започва и моята книга. Елегантният дивак от тези страници – Ескофие, е същият, каквито сме всички ние, щом пред нас се появи чиния. Магьосникът, свещеникът, мечтателят, художникът – това са все нашите най-гладни страни. А това е единственият факт, който има значение.”

Никол М. Келби

Животът на Огюст Ескофие е вълнуваща поредица от прекрасни блюда, срещи с короновани особи и с известни личности от политиката и света на изкуството. Сърцето му е подвластно на две страсти – кулинарията и любовта... към две напълно различни жени: красавицата Сара Бернар – една от най-обожаваните жени и актриси на своето време, и съпругата – независимата и аристократична поетеса Делфин Дафи, чиято ръка Ескофие печели на хазарт... Въпреки че се обичат, Ескофие и Делфин дълги години живеят разделени.

В последната година от живота си, докато пише своите мемоари, Екофие се завръща при Делфин. Тя изисква от него само едно нещо – да създаде блюдо и на нейно име, както е създал за толкова много жени, в това число за Сара Бернар и кралица Виктория.

Ала как човек може да пресъздаде сложните пътища на любовта в една-единствена рецепта?!

Великият готвач няма никаква представа. С помощта на своенравна млада готвачка, която болезнено много прилича на Сара, Ескофие трябва да преоткрие чувствената сила на храната и да вложи в съставките й своето разкаяние, страдание, прошка и любов... Заедно с него отпиваме от чашата с шампанско в края на живота му, несигурни дали сме готови да приключим с това последно ястие.


 

Коментари към "Нови книги: „Бели трюфели през зимата” на Никол М. Келби":
Най-четени
Приемът на Ибупрофен за само една седмица увеличава риска от сърдечен удар с 50% Приемът на Ибупрофен за само една...

Звучи доста притеснително

20:32 | 16.05.2017| Виж цялата статия
 
Факторите, за които не подозирате, но могат да повлияят много на зодиакалната съвместимост с партньора ви Факторите, за които не подозирате, но...

Какво може да ви разкаже  астрологията  за...

19:59 | 17.05.2017| Виж цялата статия
 
Защо една силна жена е най-добрата партньорка, която някога можете да имате Защо една силна жена е най-добрата...

Тя няма да си губи времето да мрънка, тя ще действа

19:03 | 18.05.2017| Виж цялата статия
 
Мъж показва на котката си оптична илюзия и реакцията й е изумителна! Мъж показва на котката си оптична...

Мозъкът на котка работи подобно на човешкия

12:37 | 25.05.2017| Виж цялата статия
 
4 лесни начина да спрете негативното мислене, преди то да ви завладее 4 лесни начина да спрете негативното...

Начина ни на мислене зависи от нас самите

17:36 | 23.05.2017| Виж цялата статия
 
3 неща, които трябва да спрем да мислим за Близнаците 3 неща, които трябва да спрем да...

Те не са манипулативни

19:18 | 22.05.2017| Виж цялата статия
 
5 Храни, които да ви държат будни 5 Храни, които да ви държат будни

Избягвайте ги вечер

21:07 | 19.05.2017| Виж цялата статия
 
26 Стилни възрастни хора, които отказват да носят дрехи за пенсионери 26 Стилни възрастни хора, които...

Само можем да им завидим и да се поучим от тях

14:22 | 23.05.2017| Виж цялата статия
 
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg