Как се прави Крем карамел?

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Как се прави? Ами, прави се с мерак! За съжаление обаче само мерак не стига, трябва и акъл!

Ще ви покажа една много лесна и проста традиционна рецепта за крем карамел. Само името му ме кара да се чувствам по-пълна с 2-3 килограма, но нищо, струва си...

 

Нужните продукти за крема:

5-6 яйца

1,5 л. прясно мляко

2-3 с. л. захар

2 ванилии (може и есенция)

За карамела:

5-6 лъжици захар (Зависи от това колко искате да е сладък крем карамела ви. И повече да сложите, не е проблем. След това ще прецените на око колко е нужно.)

 

Начин на приготвяне:

Сложете млякото да заври на котлона. През това време разбийте яйцата хубаво и добавете ванилията. След като млякото е завряло, оставете го да поизстине малко. В никакъв случай не трябва да е горещо, за да не се пресече от яйцата. После добавете разбитите яйца и бъркайте, докато се смесят добре с млякото. Нека постоят  5-6 минути на котлона, след което ги отстранете от там.

Карамелът:

Изсипете желаното количество захар в тиган на предварително загрят котлон. Докато чакате захарта ви да се разтопи, разпределете крема в купички и ги наредете в тава. След като захарта се е разтопила, вече разпределете количеството по купичките. Ако кремът ви е по-гъст, карамелът може да се задържи на повърхността, ако не е, той сам ще се растели на дъното на купичката, но и в двата случая няма място за паника, всякак е вкусен.                                                                                                                                                                                                                     

Сложете тавата с купичките в друг по голям съд, който трябва да е пълен с вода до половината, ако е нужно, след като сложите крем карамела в предварително загрята фурна на 180 С, може и да се долива вода.

Изчакайте, докато кремът ви се позачерви малко и може да изключите фурната. Когато той започне и да хваща коричка, значи е готов да му се нахвърлите .

 

П. П. : Ако желаете да поднесете десерта си по-артистично, може да обърнете купичките с крем карамела в чиния, но след като е леко поизстинал. Така карамелът, който е на дъното, ще се разпредели по-равномерно, пък и ще изглежда по-добре! Може да го декорирате с плодове или каквото ви хрумне. Оставяме това решение на вас.

  

След тази рецепта за крем карамел, можем да ви предложим и статия за бързо отслабване като тази ето ТУК! Така че -  хапвайте си на воля, решение има.


 

Коментари към "Как се прави Крем карамел?":
Най-четени
Двете лица на всеки зодиакален знак, Част 1 Двете лица на всеки зодиакален знак,...

Положителни и отрицателни страни

13:28 | 11.08.2017| Виж цялата статия
 
Двете лица на всеки зодиакален знак, Част ІІ Двете лица на всеки зодиакален знак,...

Положителни и отрицателни страни

19:07 | 14.08.2017| Виж цялата статия
 
Китайски ресторант предлагал отстъпки въз основа размера на сутиена Китайски ресторант предлагал отстъпки...

"Гениална маркетингова стратегия" или сексизъм?

18:31 | 09.08.2017| Виж цялата статия
 
Невероятната история на Рошко – Балу! Невероятната история на Рошко – Балу!

За по-малко от три дни от Средна Гора, Рошко стигна до...

13:05 | 10.08.2017| куче спасяване
 
5 фрази, които никога не трябва да казвате във връзката си 5 фрази, които никога не трябва да...

Ако не искате тя да приключи

17:28 | 17.08.2017| Виж цялата статия
 
Най - добрите начини за отслабване за жените над 30 години Най - добрите начини за отслабване за...

Влезте отново във форма с тези ефективни трикове и...

16:32 | 09.08.2017| хранене над 30
 
Това куче винаги хвърля топката на улицата. Това куче винаги хвърля топката на...

Причината, поради която го прави ще ви накара да се...

16:18 | 11.08.2017| Виж цялата статия
 
Хранителен магазин бива ограбван системно. Хранителен магазин бива ограбван...

Вижте крадците, заснети с камера

20:37 | 15.08.2017| Виж цялата статия
 
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg