Как да неутрализираме свекървата?

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети

По правило тя е мощна разрушителна сила. Ако се осланяме на статистиките, благодарение на добрите намерения на свекървата всеки 8-ми брак се разпада! В случай, че и вие си имате едно такова бедствие вкъщи, четете по-надолу. Ще ви помогнем не само да разконспирирате нейната тактика за масово поразяване, но и да я неутрализирате. И така има няколко основни типа свекървища...

Благодетелката
„Аз знам как е най-добре” – това е най-честата реплика, която можете да чуете от нея. Другите й основни характеристики – не пропуска случай да се бърка в личните семейни отношения между вас и съпруга ви, дава компетентното си мнение по абсолютно всеки въпрос (Това дали някой го иска, за нея няма никакво значение!) и си пъха носа навсякъде. Изобщо такова понятие като „лично пространство” за нея не съществува (Внимание! Не й давайте ключ от дома си.). Най-важното обаче е, че тя е напълно убедена, че всичките й действия са за благото на влюбените гълъбчета.

Каква е нейната тактика на действие?
Целта на благодетелката е да си извоюва контрол над това, което се случва в семейството, за да се почувства значима. А средството за манипулация, което използва са подаръците и финансовата подкрепа.

Как да реагирате?
На първо място, не бързайте приемат неговите подаръци и предложения за помощ. Колкото и примамливо да изглежда предложението й, не забравяйте, че тя ще ви напомня за „доброто” си дело при всеки удобен случай. Освен това знайте, че тази жена не разбира от деликатни намеци. Старайте винаги да казвате точно това, което мислите, без излишни недомлъвки. Е, разбира се, и без да сте груби.

Съперницата
„Горкичкото ми синче, изобщо не му провървя на жена” – това е любимата й реплика, а да критикува е нейното хоби! По нейните думи вие сте еквивалент на ужасна жена – лоша съпруга още по-лоша майка. А единствената жена, достойна за възвишения й син е... самата тя! Всеки път, когато нещо в семейството не е наред, вашата конкурентка е твърдо убедена, че коренът на всички злини сте именно вие.

Каква е целта й?
Нейното най-голямо желание е да бъде единствения победител в борбата за сърцето на своя любим (Е, какво от това, че той е нейн син?)!

Как да реагираме?
Приложете й психоатака. Тя е настроена за война, но ако вие не й се противопоставите, тя няма да има с кого да воюва! Не й противоречете и се съгласявайте с всеки нейн аргумент и се старайте да го правите напълно спокойно и без да и обръщате особено внимание. Идеята е, че така ще я лишите от удоволствието да ви измъчва.

Интригантката
Този вид свекървище е особено опасен. Тя използва всяка възможност, за да плете интриги и да говори клюки зад гърба ви. А ако някой слънчев ден разберете от някой напълно непознат, че „упражнявате над нея психологически тормоз”, тя ще отрича напълно, че има нещо общо с този слух.

Каква е нейната стратегия?
Тя много обича да си избира някаква малка истина и да я променя до неузнаваемост, да изкривява фактите и в крайна сметка да сътворява една огромна лъжа. Защо го прави ли? Ами, за да получи морално удовлетворение от вашия развод!

Как да реагирате?
Ограничете комуникацията с нея до минимум. А когато все пак ви се налага да прекрачите границата на мълчанието, бъдете дипломатични и преценявайте добре всяка своя дума, преди да я изречете в нейно присъствие.

Собственичката
Милото й синче винаги трябва да бъде "в обхват" на нейното полезрение. Освен това тя е убедена, че въпреки собствената си жена, той трябва да мисли преди всичко за нея. И точно поради тази причина тя всеки ден му намира повод, за да е близо до нея. Нещо трябва да се ремонтира, боли я главата и да бъде закарана веднага до спешна помощ – вариантите са много, но спасителят е един – вашият съпруг.

Защо се държи така?
Тя постоянно да получава внимание и грижи от сина си и е убедена, че за него няма друг център на вселената освен нея.

Как да реагирате?
Най-добре би било, ако застанете на един фронт със съпруга си и й се противопоставите. Също така можете да се опитате да пренасочите вниманието и интересите на вашата свекърва към нещо друго. Ако е сама, тогава пробвайте да я запознаете с подходящ за нея мъж, който да отвлече вниманието й от вашия мъж. Другият вариант е да се опитате да я вдъхновите за някое ново хоби.
 


 

Коментари към "Как да неутрализираме свекървата? ":
Най-четени
 
5 Поведения, които показват, че флиртуват с теб, според науката 5 Поведения, които показват, че...

Над 90 % от комуникацията е невербална

18:26 | 12.10.2017| Виж цялата статия
 
Изследователите обясняват какво казва формата на устните ви за вас Изследователите обясняват какво казва...

Устните отпечатъци са уникални както и пръстовите

20:44 | 11.10.2017| Виж цялата статия
 
Човек намира птиче със замръзнали върху метална тръба крачета. Човек намира птиче със замръзнали...

Това, което Той прави ще ви стопли буквално и преносно ...

20:55 | 09.10.2017| Виж цялата статия
 
Ивелина Златанова, Зумба инструктор: Зумбата е прекрасен начин да отслабваш, докато се забавляваш Ивелина Златанова, Зумба инструктор:...

За танците, за усмивките и за това как да поддържаме форма

13:11 | 18.10.2017| танци музиката зумба
 
Изследователите обясняват защо трябва да се изправите пред най-тъмните си емоции, за да бъдете щастливи Изследователите обясняват защо трябва...

За да сме щастливи, трябва да приемем себе си със всички...

22:39 | 16.10.2017| приемане на негативни...
 
Откъде черните котки са придобили лошата си репутация и защо не я заслужават Откъде черните котки са придобили...

Суеверията за черните котки са минало

19:06 | 13.10.2017| Виж цялата статия
 
Седмичен хороскоп на зодия Везни Седмичен хороскоп на зодия Везни

Везни - От 23 септември до 22 октомври

18:05 | 17.10.2017| везни хороскоп
 
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg