Какво е това бяло нещо, което отделя сьомгата при обработка?

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Хранене

Направихме малко проучване, за да разберете какво точно е странното и лепкаво нещо и как можете да го избегнете.

 Току що сте похарчили 20 -30 лева за това прекрасно парче сьомга и след като го хвърлите върху скарата или го сложите във фурната, от филето започва да тече странна бяла субстанция. И това  поставя няколко въпроса: Какво е това бяло вещество? Можеш ли да го ядеш? Безопасно ли е? Ще умреш ли ?!

Първо  лошата новина - в крайна сметка, така или иначе ще умрете някой ден. Добрата новина е, че няма да е от течащото бяло нещо на вашата сьомга.

Тази белезникава и лепкава течност, която се просмуква от вашата сьомга се нарича албумин. Това е протеин, а не мазнина, който се „изтласква” към повърхността на рибата, когато я затоплите: Според  „American Test Kitchen”, влагата на албумина излиза, изстива и се втвърдява и става бяла, когато протеина достигне температура 140-150 градуса.

Най-добрата част? "Няма нищо вредно в това бяло нещо", казва Доналд Крамър, професор по наука за морската храна в Университета на Аляска, Феърбанкс.

Да, белите неща са напълно безобидни. Шансовете са все още да са ви странни, но преди да започнете да кроите планове за гурме вечер, знайте, че и да сготвите сьомгата по различен начин, това няма да предотврати образуването на албумин. Има обаче няколко трика, които можете да използвате, ако искате да избегнете това.

Един от вариантите да сложите рибата в саламура-солена вода.Американската тестова кухня („American Test Kitchen”), препоръчва накисването на сьомгата в стандартен солен разтвор - една супена лъжица сол на чаша вода - само за 10 минути преди готвене. Това трябва да сведе до минимум количеството албумин, което се образува на повърхността на рибата.

Също така, можете да последвате примера на Марта Стюарт и да опитате да готвите рибата при ниска температура. Всичко, което трябва да направите е да я премахнете от топлината, когато центърът е полупрозрачен и да я оставите да продължи да се готви в продължение на няколко минути настрани от топлината. Просто знайте, че това решение не е гарантирано, че работи (съжалявам, Марта!), Защото, както отбелязва Американската тестова кухня, винаги ще има определено количество бяла течност, което изтича - без значение на каква температура готвите.

Предполагам, че можем да преживеем албумина, ако обичаме сьомга нали?


 

Коментари към "Какво е това бяло нещо, което отделя сьомгата при обработка?":
Най-четени
Рийз Уидърспуун споделя, че прекратяването на връзка, изпълнена с психически тормоз, я е Рийз Уидърспуун споделя, че...

В ново интервю актрисата за първи път споделя за трудното...

18:36 | 16.02.2018| Виж цялата статия
 
4 вида нетоксични съда за готвене 4 вида нетоксични съда за готвене

Внимаваме какво ядем, а внимаваме ли в какво го приготвяме?

19:55 | 16.02.2018| Виж цялата статия
 
7 Странни признака, които може да означават, че наистина имате здравословен проблем 7 Странни признака, които може да...

За съжаление, игнорирането им няма да ги накара да...

17:43 | 12.02.2018| признак лошо здраве
 
Лесен домашен хумус Лесен домашен хумус

Рецепта за здравословен хумус

19:45 | 12.02.2018| Виж цялата статия
 
Какво означава годината на кучето за вас Какво означава годината на кучето за вас

За кого ще бъде успешна и за кого по-трудна?

17:28 | 22.02.2018| Виж цялата статия
 
Открийте значението на тези популярни цветя за Свети Валентин Открийте значението на тези популярни...

Ето как да изпратите правилното романтично послание с...

16:10 | 13.02.2018| цветя символ свети...
 
Да живее любовта! Да живее любовта!

Изложба VIVA LOVE  в галерия Аросита

13:11 | 15.02.2018| Виж цялата статия
 
Дневната Луна на Свети Валентин е голяма възможност за любов Дневната Луна на Свети Валентин е...

Нова Луна - Нова Любов!

13:44 | 14.02.2018| Виж цялата статия
 
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg