Какво е това бяло нещо, което отделя сьомгата при обработка?

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Хранене

Направихме малко проучване, за да разберете какво точно е странното и лепкаво нещо и как можете да го избегнете.

 Току що сте похарчили 20 -30 лева за това прекрасно парче сьомга и след като го хвърлите върху скарата или го сложите във фурната, от филето започва да тече странна бяла субстанция. И това  поставя няколко въпроса: Какво е това бяло вещество? Можеш ли да го ядеш? Безопасно ли е? Ще умреш ли ?!

Първо  лошата новина - в крайна сметка, така или иначе ще умрете някой ден. Добрата новина е, че няма да е от течащото бяло нещо на вашата сьомга.

Тази белезникава и лепкава течност, която се просмуква от вашата сьомга се нарича албумин. Това е протеин, а не мазнина, който се „изтласква” към повърхността на рибата, когато я затоплите: Според  „American Test Kitchen”, влагата на албумина излиза, изстива и се втвърдява и става бяла, когато протеина достигне температура 140-150 градуса.

Най-добрата част? "Няма нищо вредно в това бяло нещо", казва Доналд Крамър, професор по наука за морската храна в Университета на Аляска, Феърбанкс.

Да, белите неща са напълно безобидни. Шансовете са все още да са ви странни, но преди да започнете да кроите планове за гурме вечер, знайте, че и да сготвите сьомгата по различен начин, това няма да предотврати образуването на албумин. Има обаче няколко трика, които можете да използвате, ако искате да избегнете това.

Един от вариантите да сложите рибата в саламура-солена вода.Американската тестова кухня („American Test Kitchen”), препоръчва накисването на сьомгата в стандартен солен разтвор - една супена лъжица сол на чаша вода - само за 10 минути преди готвене. Това трябва да сведе до минимум количеството албумин, което се образува на повърхността на рибата.

Също така, можете да последвате примера на Марта Стюарт и да опитате да готвите рибата при ниска температура. Всичко, което трябва да направите е да я премахнете от топлината, когато центърът е полупрозрачен и да я оставите да продължи да се готви в продължение на няколко минути настрани от топлината. Просто знайте, че това решение не е гарантирано, че работи (съжалявам, Марта!), Защото, както отбелязва Американската тестова кухня, винаги ще има определено количество бяла течност, което изтича - без значение на каква температура готвите.

Предполагам, че можем да преживеем албумина, ако обичаме сьомга нали?


 

Коментари към "Какво е това бяло нещо, което отделя сьомгата при обработка?":
Най-четени
5 Тайни типа поведение, които повишават сексапила 5 Тайни типа поведение, които...

Сексапилът не винаги е в късата пола и червеното червило...

19:44 | 20.07.2017| Виж цялата статия
 
 
 
5 вида поведение, което някой проявява преди да прекрати връзката 5 вида поведение, което някой...

Ако сте нападателен или се оправдавате, дошъл е краят...

18:44 | 12.07.2017| Виж цялата статия
 
7 признака за инфекция на уриналния тракт (и как да ги предотвратим) 7 признака за инфекция на уриналния...

Видове инфекции и превенция

19:42 | 18.07.2017| Виж цялата статия
 
Тази част от рождената ви графика ще ви разкаже всичко за вашата несигурност Тази част от рождената ви графика ще...

Ако сте колебливи и несигурни, вината може да не е ваша

20:27 | 12.07.2017| Виж цялата статия
 
Каква е истината за ябълковия оцет, когато става въпрос за отслабване? Каква е истината за ябълковия оцет,...

Ето  тайната на това вековно домашно лекарство.

19:23 | 13.07.2017| оцет ябълков
 
4 Признака, че имате истинска духовна връзка с вашия партньор 4 Признака, че имате истинска духовна...

Сродната душа не се намира, сродната душа се...

16:20 | 11.07.2017| Виж цялата статия
 
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg