Какво е това бяло нещо, което отделя сьомгата при обработка?

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Хранене

Направихме малко проучване, за да разберете какво точно е странното и лепкаво нещо и как можете да го избегнете.

 Току що сте похарчили 20 -30 лева за това прекрасно парче сьомга и след като го хвърлите върху скарата или го сложите във фурната, от филето започва да тече странна бяла субстанция. И това  поставя няколко въпроса: Какво е това бяло вещество? Можеш ли да го ядеш? Безопасно ли е? Ще умреш ли ?!

Първо  лошата новина - в крайна сметка, така или иначе ще умрете някой ден. Добрата новина е, че няма да е от течащото бяло нещо на вашата сьомга.

Тази белезникава и лепкава течност, която се просмуква от вашата сьомга се нарича албумин. Това е протеин, а не мазнина, който се „изтласква” към повърхността на рибата, когато я затоплите: Според  „American Test Kitchen”, влагата на албумина излиза, изстива и се втвърдява и става бяла, когато протеина достигне температура 140-150 градуса.

Най-добрата част? "Няма нищо вредно в това бяло нещо", казва Доналд Крамър, професор по наука за морската храна в Университета на Аляска, Феърбанкс.

Да, белите неща са напълно безобидни. Шансовете са все още да са ви странни, но преди да започнете да кроите планове за гурме вечер, знайте, че и да сготвите сьомгата по различен начин, това няма да предотврати образуването на албумин. Има обаче няколко трика, които можете да използвате, ако искате да избегнете това.

Един от вариантите да сложите рибата в саламура-солена вода.Американската тестова кухня („American Test Kitchen”), препоръчва накисването на сьомгата в стандартен солен разтвор - една супена лъжица сол на чаша вода - само за 10 минути преди готвене. Това трябва да сведе до минимум количеството албумин, което се образува на повърхността на рибата.

Също така, можете да последвате примера на Марта Стюарт и да опитате да готвите рибата при ниска температура. Всичко, което трябва да направите е да я премахнете от топлината, когато центърът е полупрозрачен и да я оставите да продължи да се готви в продължение на няколко минути настрани от топлината. Просто знайте, че това решение не е гарантирано, че работи (съжалявам, Марта!), Защото, както отбелязва Американската тестова кухня, винаги ще има определено количество бяла течност, което изтича - без значение на каква температура готвите.

Предполагам, че можем да преживеем албумина, ако обичаме сьомга нали?


 

Коментари към "Какво е това бяло нещо, което отделя сьомгата при обработка?":
Най-четени
Дъщерята на Катрин Зита Джоунс е нейно мини копие Дъщерята на Катрин Зита Джоунс е...

Двете не биха могли да си приличат повече 

16:31 | 15.09.2017| Виж цялата статия
 
Ако музиката ви кара да настръхвате, вашият мозък може да е специален Ако музиката ви кара да настръхвате,...

Причината за това гъделичкащо чувство е обяснена.

17:21 | 20.09.2017| Виж цялата статия
 
Ирина Флорин се завръща с нов сингъл Ирина Флорин се завръща с нов сингъл

Кралицата на клубната музика представя най-новия си...

12:10 | 14.09.2017| ирина флорин певица...
 
Оливия Нютън-Джон казва, че нейната нова диагноза я оставила неспособна да ходи Оливия Нютън-Джон казва, че нейната...

Тя все още има проблеми да се придвижва.

21:06 | 20.09.2017| Виж цялата статия
 
Ок ли е и защо ако вашият хороскоп е „в отпуск” Ок ли е и защо ако вашият хороскоп е...

Хороскопът ви няма нищо общо с живота ви? Ето защо:

16:42 | 19.09.2017| Виж цялата статия
 
Няколко прекрасни начина да нарисувате ноктите си тази есен Част 2 Няколко прекрасни начина да...

Само си представете колко добре ще изглеждат тези...

18:30 | 15.09.2017| Виж цялата статия
 
6 прекрасни начина да нарисувате ноктите си тази есен Част 1 6 прекрасни начина да нарисувате...

Само си представете колко добре ще изглеждат тези видове...

16:12 | 14.09.2017| Виж цялата статия
 
Кокошка и куче на дуел Кокошка и куче на дуел

Животинска борба - свободен стил

20:55 | 18.09.2017| Виж цялата статия
 
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg