Италиански десерт Панна котата (Рanna cotta)

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Ако си мислите, че италианските десерти са страшно трудни за приготвяне, значи никога не сте пробвали да си забъркате Панна котата (Рanna cotta). Божествено вкусен е и става изключително лесно. Пробвайте го, няма да съжалявате!

Необходими продукти:
400 г (20 %) готварска сметана
1/2 с. л. бързоразтворим желатин
3 с. л. кристална захар
1 пакет ванилова захар

Начин на приготвяне:
В средна купа желатинът се залива с 2-3 с. л. студена вода. Оставя се да набъбне 5 минути, след което купата се поставя в по-голяма купа, пълна с гореща вода. Желатинът се разбърква, докато се стопи.

Сметаната се размесва със ваниловата и кристалната захар. След това се загрява, докато захарта се разтвори добре.

Желатинът се изсипва в охладената сметана и се разбърква. Сместа се разлива по купички

Преди да се консумира десертът се се поставя в хладилник за една нощ или минимум 4-5 часа.

Да ви е сладко, приятели!


 

Коментари към "Италиански десерт Панна котата (Рanna cotta)":
Най-четени
 
5 Тайни типа поведение, които повишават сексапила 5 Тайни типа поведение, които...

Сексапилът не винаги е в късата пола и червеното червило...

19:44 | 20.07.2017| Виж цялата статия
 
5 вида поведение, което някой проявява преди да прекрати връзката 5 вида поведение, което някой...

Ако сте нападателен или се оправдавате, дошъл е краят...

18:44 | 12.07.2017| Виж цялата статия
 
 
 
Тази част от рождената ви графика ще ви разкаже всичко за вашата несигурност Тази част от рождената ви графика ще...

Ако сте колебливи и несигурни, вината може да не е ваша

20:27 | 12.07.2017| Виж цялата статия
 
7 признака за инфекция на уриналния тракт (и как да ги предотвратим) 7 признака за инфекция на уриналния...

Видове инфекции и превенция

19:42 | 18.07.2017| Виж цялата статия
 
Каква е истината за ябълковия оцет, когато става въпрос за отслабване? Каква е истината за ябълковия оцет,...

Ето  тайната на това вековно домашно лекарство.

19:23 | 13.07.2017| оцет ябълков
 
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg