Домашни меденки с глазура

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Ако ви липсва топлото настроение на Коледа, защо не поканите коледния дух отново на гости в дома си като го „нагостите” с малко домашно изпечени меденки с глазура?

Винаги сме свързвали това време от годината с аромата на мед и канела и с онова усещане за радост и вълшебство. Заслужава си да си ги подарим отново, нали? Особено в студените зимни дни. Затова ето рецептата…

Необходими продукти:

250 г брашно

1 и 1/2 ч. л. канела

1/4 ч. л. мляно индийско орехче

1/4 ч. л. млян карамфил

1/4 ч. л. млян джинджифил

35 г краве масло
60 г захар
80 г мед
30 г (2 с. л.) прясно мляко
1 яйце
1 ч. л. какао по желание

За глазурата:
1/2 белтък
100 г пудра захар

 

Начин на приготвяне:

В купа се разбъркват брашното с подправките. А ако искате тъмно тесто, можете да добавите 1 ч. л. какао.

В малка тенджерка стоплете маслото, захарта, меда, млякото, докато захарта и маслото се стопят. Оставете сместа да се охлади.

Към брашното се добавя яйцето и охладеният сироп и се омесва с лъжица. След това се прехвърля върху набрашнена повърхност и се меси до еднородно тесто. Накрая се разточва – по-тънко за хрупкави меденки или по-дебело за по-меки меденки.

С формички се изрязват различни фигурки и се поставят в тава, застлана с хартия за печене. Фурната се загрява на 200 С и меденките се пекат 8-10 минути, в зависимост от дебелината на тестото.

Украсяват се с глазура, която се приготвя по следния начин…

Белтъкът се разбива на плътен сняг. Прибавя се 50 г пудра захар и всичко се разбива добре. След това се прибавя и останалата пудра захар и всичко се разбърква още един път. Сместа се прехвърля в шприц и меденките се украсяват с бялата глазура.

Да ви е медено, приятели!


 

Коментари към "Домашни меденки с глазура":
Най-четени
Приемът на Ибупрофен за само една седмица увеличава риска от сърдечен удар с 50% Приемът на Ибупрофен за само една...

Звучи доста притеснително

20:32 | 16.05.2017| Виж цялата статия
 
Какво е това бяло нещо, което отделя сьомгата при обработка? Какво е това бяло нещо, което отделя...

И по-добрият въпрос: Безопасно ли е да се яде?

18:57 | 12.05.2017| Виж цялата статия
 
6 причини, поради които винаги ви е студено 6 причини, поради които винаги ви е...

Защо треперим и в топло време

16:50 | 15.05.2017| Виж цялата статия
 
Факторите, за които не подозирате, но могат да повлияят много на зодиакалната съвместимост с партньора ви Факторите, за които не подозирате, но...

Какво може да ви разкаже  астрологията  за...

19:59 | 17.05.2017| Виж цялата статия
 
Пълнолунието този месец ще поиска от нас да бъдем търпеливи Пълнолунието този месец ще поиска от...

Цветната, пълна Луна на 10 май подпомага разцъфтяването...

20:54 | 10.05.2017| Виж цялата статия
 
Защо една силна жена е най-добрата партньорка, която някога можете да имате Защо една силна жена е най-добрата...

Тя няма да си губи времето да мрънка, тя ще действа

19:03 | 18.05.2017| Виж цялата статия
 
Астрологът Маргарита Паскалева разкрива подходящите дати за брак през 2017 г. Астрологът Маргарита Паскалева...

Вижте ценните съвети на астроложката за тази година

17:03 | 11.05.2017| астрологични мъдри...
 
Отговори на въпрoса и спечели комплект грижа за коса Doliva! Отговори на въпрoса и спечели...

Отговорете на въпроса „ От какво има нужда Вашата...

13:50 | 15.05.2017| Doliva спечели...
 
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg