Оле! Тази неделя вечер сме решили да се посветим на испанското кино. И понеже горещият му привкус някак си не върви с пуканки и кола, решихме да си забъркаме нещо по-концептуално – тортиля с ябълки и сирене бри! Звучи доста добре, нали? Ако и вие сте решили да се отдадете на някой интересен филм, защо не го гарнирате с тази рецепта?
Необходими продукти:
220 гр лук
60 мл балсамов оцет
0.5 гр захар
0.2 гр мащерка
0.1 гр розмарин
15 мл растително олио
10 бр тортиля подложки
276 гр кисели ябълки
225 гр сирене бри
Начин на приготвяне:
Нарежете лука на ситно. Обелете и нарежете ябълките на средно големи кубчета. Нарежете и сиренето на четвъртини.
Запържете лука, заедно с оцета, захарта, мащерката и розмарина в средно загрято олио за около 10 минути, докато лукът придобие златист цвят. Получената смес разпределете върху тортилята, отгоре поставите ябълките и сиренето и сгънете. Запечете всяка страна по 2-3 минути в грил тиган на умерена температура. Когато сиренето се разтопи, значи ястието е готово.
Остава да си налеете едно червено вино и нека киното в неделя вечер започне!