Бруталната истина за козметиката на AVON (Видео 16+)

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано

Харесвате ли продуктите на AVON? Да, те са разнообразни, атрактивни, а и са на съвсем достъпна цена. Освен това AVON се борят за хуманни каузи, като кампанията против рака на гърдата, например. Наистина, колко хуманно! Само че, бруталната истина, за която в България така и не се намери кой да разкаже, е добре прикрита някъде зад цветните, гланцирани страници на каталога им... Там, където никой не би предположил, че е пропито с кръв!

Ето какво пише на официалната страница на козметичния гигант:

„На 2 юни 1989 Avon преустанови тестването на продуктите си върху животни, включително и от външните си лаборатории. Avon стана първата водеща козметична компания в света, която прекрати тестовете върху животни.

Avon не провежда тестове върху животни за нито един от своите продукти или суровини и не изисква от своите доставчици на суровини и крайни продукти да провеждат тестване върху животни от нейно име.“

http://www.avon.bg/PRSuite/animal_testing.page

На това му казваме истинска кауза! Но преди да ги аплодирате бурно е добре да се запознаете с няколко подробности.

Въпреки, че AVON не спират да тръбят, че са първата в света козметична компания, която е преустановила измъчването и избиването на невинни животинки, използвани за тестове, тя може би НИКОГА не е прекъсвала зверствата.

Ето какво пише PETA (People for the Ethical Treatment of Animals):

“В началото на 2012-та стана ясно, че AVON не само не е преустановила тестовете върху животни, а дори е инвестирала повече в тях. Тъй като в Китай вивисекцията не е забранена, всъщност дори е задължителна, за да бъде допуснат един продукт на пазара, много компании предпочетоха да се изтеглят от Китай. Това обаче не важи за AVON. Те продължават да използват евтината работна ръка в Китай за производството на своята козметика и всяка година убиват между 80 000 и 100 000 животни в името на печалбата.”

http://www.peta.org/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В продължение на много години PETA се бори срещу компаниите като AVON, които извършват тестове върху животни и дори изготвят черен списък на фирмите, прибягващи до вивисекция. Както сигурно се досещате AVON е в него.

През март 2013-та беше приет закон, който категорично забранява продажбата и вноса на продукти, тествани върху животни, на територията на Европейския съюз. Колко прекрасно... ако обаче имаше ефект! Уви, в България, нещата никога не са такива, каквито трябва да бъдат! Само в рамките на няколко часа ние успяхме да открием продукти на AVON, на чийто етикет пише „Made in China“, сигурни сме, че и вие може да намерите такива. А, както вече разбрахте, всяка козметика, произведена в Китай е тествана върху животни, защото местните закони го изискват. За какво тогава ни говорят AVON? Хуманни каузи, загриженост за животните...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Може би пък ще си кажете: „А как иначе да се тества един продукт, ако не върху животни?“ Истината е следната: „Данните получени от опити върху животни не могат да дадат достоверна информация за реакцията на човешките същества към даден химикал:

- Опитите за токсичност (отравяне) върху животни са научно недостоверни и на резултатите от тях не може да се разчита като на достоверна информация за реакцията на човешките същества към даден химикал.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


- Различията в анатoмията, физиологията, метаболизма и биохимията правят, в най-добрия случай, екстраполацията от животни към хора недостоверна. В по-лошия случай това е дори опасно.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


- Повечето от опитите върху животни, които се използват в момента, не са научно обосновани относно тяхната точност и практическа приложимост. Други са се оказали неефективни в миналото.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Изследвания разкриват, че само 5% до 25% от резултатите от опитите с животни са приложими при лечението на хора. Повече от 85% от данните получени от тестове върху животни се изхвърлят на боклука, защото не могат да послужат на никого – човек или нечовек. Няма учен, който да базира лечението на пациентите си на тези резултати.“

Източник: www.presstv.bg

Съществуват достатъчно модерни методи за изследване, които не включват животни и които дори са доволно спонсорирани от PETA. Дали ще ги използват, зависи само от добрата воля на компанията, нищо друго.


А за нас остава въпросът „Ние не искаме кръв върху ръцете си, защо тогава да я размазваме върху лицето си?“

 

 


 

Коментари към "Бруталната истина за козметиката на AVON (Видео 16+)":
Най-четени
5 вида лошо поведение при децата, свързано с родителски грешки 5 вида лошо поведение при децата,...

Възпитанието на децата зависи основно от родителите

11:58 | 19.06.2017| Виж цялата статия
 
Какъв тип гадже ще бъде той според зодията. Част І Какъв тип гадже ще бъде той според...

Романтичен или злопаметен, стабилен или неуравновесен...

18:27 | 13.06.2017| Виж цялата статия
 
 
Кокосовото масло не е диетичното чудо, което мислите, че е Кокосовото масло не е диетичното...

Всъщност, експертите казват, че то може да е вредно за вас.

12:42 | 23.06.2017| кокосово масло...
 
3 неща, които НИКОГА НЕ трябва да правите при отстраняване на кърлеж! 3 неща, които НИКОГА НЕ трябва да...

И как се тостранява правилно

13:39 | 20.06.2017| кърлеж
 
9 Непродуктивни навика, които успешните хора избягват 9 Непродуктивни навика, които...

Eто какъв е пътят на успеха:

15:13 | 16.06.2017| Виж цялата статия
 
Какъв тип гадже ще бъде той, според зодията му. Част ІІ Какъв тип гадже ще бъде той, според...

Ето как да разберете какъв приятел ще бъде той, въз...

19:29 | 14.06.2017| Виж цялата статия
 
Първият воден парк в света за хора с увреждания отвори врати Първият воден парк в света за хора с...

Радостта по лицата на тези деца е всичко.

12:35 | 21.06.2017| Виж цялата статия
 
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg